Треската за кралското бебе отново е обзела Великобритания, след като преди месец стана ясно, че принцеса Кейт е бременна за втори път. А там треската е наистина огромна – майките непрекъснато се надпреварват да купуват дрехи като на малкия принц, които в момента, в който стане ясно какви са и откъде могат да се закупят, свършват като топъл хляб. В домовете на британците също е пълно с играчки, с които си играе малкият Джордж Александър Луи. Да не говорим за аксесоарите, количките и всичко, което находчивите майки на Острова са успели да видят от снимките на кралското семейство и да изкопират на момента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Най-актуално на Острова сега е да се залага какво ще е бебето – момче или момиче, както и какво име ще изберат принц Уилям и принцеса Кейт за бебе номер две. И за да не бъде всичко в рамките съвсем на догатките, от glamour.com се допитаха до експертите Памела Редмон и Лиза Розенкрантц, които са автори на десетки книги по темата за бебешките имена. Позволихме си да преведем техните професионални предположения.

Натискът за традиционно име в днешно време не е толкова голям
Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание е, че в днешно време има по-малко натиск за това името да е традиционно – да се кръщава на определен дядо, баба и т.н. Това дава малко по-голям избор и възможност за креативност от страна на родителите. Но в никакъв случай не трябва да очакваме нещо от сорта на Норт Уест, казва Памела. Амелия и Оливър са две доста популярни имена във Великобритания, както и не толкова „кралското” Савана, но шансовете Уилям и Кейт да се спрат на тези не толкова традиционни варианти, са все още малки.


Кралската двойка има избор и от семейството на Кейт
Да не забравяме все пак, че Кейт и Уилям могат да се спрат на име и от семейство Мидълтън. Това би означавало потенциалните имена да са Майкъл (като бащата на Кейт) или Джеймс (като брат й) – двете влизат в топ класациите, ако бебето е момче. Докато, ако то е от женски пол, Каролин ще е може би първият избор заради майката на Кейт. Има обаче едно име, което присъства и в двете семейства и това е Филип. Сестрата на принцесата се казва Пипа (Philip – Pipa), а дядото на принц Уилям е Филип.

И все пак най-вероятно е Кейт и Уилям да се спрат на кралско име
Лиза Розенкрантц залага на Шарлот или Виктория, ако бебето е момиче, което има връзка с бащата на Уилям – принц Чарлс и кралица Виктория, управлявала от 1837 до 1901 г. Името на принцеса Даяна е по-вероятно да се появи като второ. Ако е момче, Розенкрантц залага на името Артур.


В Обединеното кралство много хора се обзалагат, че и второто бебе на Уилям и Кейт ще е момче, тъй като принцесата изпитва същите неразположения, както и при първата бременност. А вие на какъв пол залагате? Ако имате и конкретни имена за кралското бебе, може да ги оставяте като коментар под статията...