Живеем във времето на социалните мрежи, където всеки се стреми да изглежда по най-добрия начин. Част от перфектния външен вид на всеки човек е грижата за косата.  

Ако искате и вашата коса да се забелязва отдалече, значи трябва да се доверите на продуктите за грижа за скалпа и косата на VICHY. Запознайте се с гамата Dercos на френската дермокозметична марка

Какво представлява? 

Това е модерно, дерматологично тествано и ефективно решение на проблемите на косата и скалпа. Шампоанът против пърхот Dercos DS премахва до 100% от видимия пърхот и е ефикасен още след първата употреба. 

Кога да прибегнете към него? 

Много хора по света има проблем с появата на пърхот. Това е състояние на кожата, засягащо скалпа. Представлява дифузно, умерено или фино залющване на кожата на скалпа. Счита се, че това е най-леката форма на себореен дерматит. При същинският себореен дерматит освен залющването, налице са еритем, сърбеж и възпаление на кожата. Пърхотът може да бъде съставен от сухи или мазни люспи. Факторите, оказващи влияние върху появата на пърхот са генотип, нарушаване на бариерната функция на епидермиса, метаболизма на липидите, равновесието в микробиома на кожата, намалена хигиена на скалпа, емоционален стрес и фактори на околната среда – влага, студ, промяна в сезоните.   

Кой страда повече от проблеми с пърхота - мъжете или жените?  

Отговорът от дерматолога д-р Мария Хаджийска: “Мъжкият пол е по-засегнатият от пърхота, поради повишените нива на андрогенните хормони. Обикновено началото е около пубертета, като пикът е между 20 и 30-годишна възраст и намалява след 50 години. Няма разлика в протичането между двата пола, но влиянието върху качеството на живот и самочувствието е по-голямо при женския пол.” 

Самата тя споделя още, че:  

“Ефективният шампион против пърхот трябва да действа успокояващо на скалпа и да има видим ефект още след първото измиване. Максималният комфорт за пациента е най-важен.” 

В борбата с пърхота заложете на гамата Dercos от VICHY. Специалистите от дермокозметичната компания се разработили два варианта на този шампион - Dercos DS шампоан против пърхот за суха коса и Dercos DS шампоан против пърхот за нормална до мазна коса.

Какво да очаквате от Dercos DS шампоан против пърхот за суха коса?  

Мнението на дерматолозите:  

“Шампоан против пърхот, който помага за балансирането на микробиома на скалпа, като намалява сухия пърхот и облекчава сърбежа.” 

Снимка: VICHY

Ползите от него:  

- Действа пряко на пърхота;  

- Премахва до 100% от видимия пърхот; 

- Без повторно влошаване в продължение на 6 седмици;  

- След 4 седмици балансът на микробиома е отново възстановен;  

- Успокоява скалпа, облекчава сърбежа и усещането за дискомфорт на кожата; 

Тестван при над 2607 участници. Той е мощна синергия на дерматологичните активни съставки: 1% селениев дисулфид за действие срещу пърхот и себореен дерматит; 1% салицилова киселина за премахване на люспите по скалпа.  

VICHY предлага и още един вариант в зависимост от вашата коса. Това е Dercos DS шампоан против пърхот за нормална до мазна коса. 

Мнението на специалистите за него: 

“Шампоан против пърхот, който помага за балансирането на микробиома на скалпа, като намалява мазния пърхот и облекчава сърбежа.” 

Ползите от него: 

- Действа пряко на пърхота. 

- Премахва до 100% от видимия пърхот. 

- След 4 седмици балансът на микробиома отново е възстановен.  

- Успокоява скалпа, облекчава сърбежа и усещането за дискомфорт на кожата. 

Тестван върху над 2600 души. Мощна синергия на дерматологичните активни съставки: 1% селениев дисулфид за действие срещу пърхот и себореен дерматит, 1% салицилова киселина за премахване на люспите по скалпа. 

Искате да имате блестяща и здрава коса, без пърхот, тогава не се колебайте и изпробвайте гамата на VICHY - Dercos.