Да платиш повече и да вземеш по-малко! Да точно това е начин да покажеш колко си добър. И не, няма да се прецакаш!

Звучи странно, но всъщност е нещо, за което мнозина от нас трябва да се замислят.

Предстоят празници за Гергьовден. И като на всеки хубав повод сме сигурни, че трапезите ще бъдат отрупани с храна. Една част от нея изяждаме. А след това поглеждаме с недоверие към кантара.

Много от храната обаче бива изхвърляна на боклука, защото за празници често прекаляваме с храната, която купуваме и готвим.

Според международни проучвания 30% от годната храна отива на боклука. По време на празничните дни този процент нараства още повече, тъй като хората са склонни да пазаруват повече храна. В България това са 670 хиляди тона. Не се бяхте замисляли, нали? А представете си колко нуждаещи се могат да бъдат нахранени с това количество.

Затова Hellmann’s Bulgaria стартира благотворителна инициатива с лимитирана серия кутии „Добрите яйца“.

В кампанията усилия обединяват ферма за яйца от свободно отглеждани кокошки „Ангелов“, верига супермаркети „Фантастико“ и Българска хранителна банка. Целта й е да се привлече общественото внимание към темата за разхищението на храна.

Кои са добрите яйца за Hellmann’s?

Тези от свободно отглеждани кокошки? Тези, с които е направена майонезата? Тези, които не остават? И трите отговора са верни.

  • Точно това е причината за създаването на лимитирана серия от 5000 бройки „Добрите яйца, които ще се продават в периода от 15 април 2022 г. до 25 май 2022 г.
  • Всяка кутия съдържа 7, вместо 10 яйца.
  • Това са 30% по-малко храна за изхвърляне и 30% повече средства за Българската хранителна банка.

Ти даряваш 30% от цената на яйцата, а после Hellmann’s, яйца Ангелов и Фантастико поотделно правят същите насрещни дарения.

Готов ли си да приемеш това предизвикателство? Пука ли ти? Или отново ще се презапасиш с яйца, с олио, с месо, а след това голяма част ще отиде на боклука?

Да не забравяме, че малкото винаги е повече.

А по-доброто бъдеще и справедливото разпределение на ресурсите не бива да са грижа на политици, еколози, известни личности или просто на вселената.

То е в ръцете на всеки един от нас - метафорично.
А буквално - в кутията ни с яйца.
Само с три яйца по-малко всъщност можем да дарим повече.