Хората избират перилния си препарат заради ефективността. Въпреки това, опаковката също е от важно значение. Ariel представи иновативната картонена кутия ECOCLIC, която се затваря с щракване. Новата опаковка, която заменя старите пластмасови кутии, е безопасна за децата и е предвидена да бъде по-ергономична, достъпна и интуитивна за използване от възрастните, благодарение на новата система за заключване ECOCLIC.

Новата кутия на Ariel PODS притежава FSC сертификат и е напълно рециклируема, следователно може да се сортира при домашните хартиени отпадъци. Нещо повече, кутията ECOCLIC е направена от минимум 70% рециклирани влакна и ще спестява до 6500 тона пластмаса в границите на Европа. Допълнителните изчисления сочат, че новата опаковка ще намали броя на камионите, които извозват продуктите от заводите до потребителите на Ariel.  

Компанията не спира до тук в грижата за околната среда. Подобрената формула TurboBoost Enzyme Technology позволява избор на бърза програма със студена вода, която може да им спести до 75% от консумацията на енергия и да намали времето, което губят за пране с до 12 часа на месец! ​Благодарение на новите по-качествени ензими, както и на студения и кратък цикъл на изпиране, от дрехите се отделят до 52% по-малко микрофибри и 74% по-малко багрила, като дори спомагат за намаляване зацапването на самите дрехи при носене. ​По-концентрираната почистваща сила във всяка капка позволява еднаква ефективност в по-малка доза, което допълнително спестява пари.

  • Новата ензимна технология TurboBoost премахва мазните петна по-бързо от всякога, осигурявайки надеждно почистване, дори при кратка програма и студена вода. ​
  • Ariel Fast Dissolving Film Technology в All-in-1 PODs доказано се разтваря и в студена вода.
  • Ariel All-in-1 PODs и новият Fast Dissolving Film са създадени от биоразградими съставки, които гарантирано се разтварят при пране.