Кухнята е сърцето на всяко домакинство, където се раждат както вкусни, така и здравословни ястия. Ефективността и икономията на ресурси там може значително да подобри нашето ежедневие

Но за мнозина от нас времето, прекарано пред мивката или печката, често се асоциира със стрес и бързане. Едно от най-досадните домашни задължения - миенето на чинии може да бъде лесно и приятно занимание, а и да ни спести пари. Всичко започва с ефективното управление на времето и ресурсите.

Ето няколко трика как да го постигнем:

ПОЧИСТЕТЕ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ХРАНА

Макар че е изкушаващо да оставим силна течаща струя вода да отстрани остатъците от храна по съдовете, така ще изразходваме много ресурси. По-ефективното е първо да ги почистим от нея и да изхвърлим отпадъците, преди да започнем с миенето. 

Бонус - няма да си запушим канала на мивката и ще спестим вода и пари.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТОПЛА ВОДА

Топлата вода е чудесен помощник за разграждането и премахването на остатъците от храната по чиниите. Особено мазните такива. Така подготвяме съдовете, за да можем да ги измием по-бързо и с по-малко усилия.

ПРАВИЛНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ 

Почистването на чиниите след вечерята със спагети е много по-трудно, когато не разполагаме с ефикасна гъба или четка. Да не говорим, че подходящите препарати са от ключово значение за бързото и лесно почистване на съдовете (виж повече в следващата стъпка).

Гъбата, която използваме трябва да отговаря на следните характеристики:

  • да задържа препарата за съдове, без той да се отмива бързо;
  • да му позволява да се натрупва и разпенва;
  • да е достатъчно здрава, за да почисти упорити замърсявания от храна;
  • да е достатъчно нежна, за да не повреди чувствителни повърхности.

Добре е също така да имаме под ръка четка за бутилки и по-дълбоки чаши, които трудно се почистват със стандартна гъба. Наличието на подходящо оборудване съкращава процеса на миене на съдове, като ни спестява, вода, време и пари. 

СИЛАТА НА ПРЕПАРАТА ЗА СЪДОВЕ

За да ни е още по-лесно и бързо измиването на съдовете, препаратът, който използваме, трябва наистина да се справя с мазнината и засъхналата храна.

Ето защо избираме Fairy Max Power, който е в иновативна бутилка с антитечаща технология. Фолиото се сваля и бутилката се държи „надолу с главата“, без да тече! 

Не губим време да отваряме капачката и да обръщаме бутилката. Пести ни и пари, защото се използва лесно до последната капка. Не е нужно да се тръска или разрежда с вода, както се прави с други продукти. 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРАВИЛНОТО КОЛИЧЕСТВО ПРЕПАРАТ

Нека си признаем, че понякога използваме прекалено много препарат за повече пяна, което автоматично означава, че използваме и повече вода, за да я отмием. 

В тази ситуация отново решението е Fairy Max Power, защото иновативната бутилката разполага с механизъм за дозиране, контролиращ количеството на продукта.

Благодарение на подобрената му формула ни е необходима само една капка, за да измием мръсните чинии, 4 пъти по-малко търкане* на упоритите замърсявания и лесно изплакване за по-бързи резултати.

Следвайки тези стъпки, миенето на съдове става лесно и бързо, а освен това пестим вода. Така оптимизираме и усилията си в кухнята, за да ни остане повече време да се наслаждаваме на вкусните ястия, които сме приготвили.

*В сравнение с вариантите на Fairy с аромат на нар или ябълка, на базата на независим лабораторен тест, направен през ноември 2023 г.