Всяка година при преминаването към лятно часово време започват дискусии трябва ли да го правим. Някои хора се чувствали уморени, било им дискомфортно и т.н.

Аз лично съм „ЗА“ смяната на часовото време. Да, възможно е да има нялко дни дискомфорт, но пък за сметка на това 6 месеца използваме по-добре дневната светлина. Ако не сменяме времето, през лятото слънцето ще изгрява в 5, когато всички така или иначе спят, а не в 6. Много по-добре е вечер след работа да има светлина, когато сме будни и активни. Така човек може да спортува навън, а и като цяло усещането за дълъг ден е много приятно. Сякаш след работа имаш още един мини ден за почивка.

Защо да не сменяме времето, след като напролет сменяме гумите на колата, сменяме дрехите, които носим, променяме менюто, с което се храним, и ред други неща.

Друг е въпросът дали наесен трябва да се връщаме към астрономическото време. Ако на хората толкова много им тежи смяната, съм съгласен да си останем завинаги в лятното време. През зимата ще е тъмно чак до 8 сутринта, но пък вечер ще се стъмва в 18, а не още в 17 часа. Както се казва, няма пълно щастие.

 

 

Кое часово време предпочитате?