Тя е колоритна и запомняща се! Представям ви Антония Йорданова, за която стилът е различно вдъхновение всеки ден. Дизайнер на неин собствен лейбъл за дрехи KNAPP, моден редактор в 12 Magazine, стилист, нейна собствена рубрика в "Преди обед" по bTV.


Коя е думата, с която би се описала най-точно?
Крайна.

Какви послания искаш да наложиш, когато твориш?
Усещането за красиво и за стил са страшно различни величини за всеки човек, затова не бих могла да очаквам всеки друг да има моето разбиране, но ми се иска с всичко, което създавам, да оставям една хубава емоция, едно усещане за естетика, дори не винаги да е разбрана.

Границата между стила и кича е...
Едва доловима понякога, но винаги е въпрос на култура, натрупвания и дори възпитание. Ако добавим и персоналния заложен усет за това какво е кич и какво добър вкус нещата са съвсем под контрол.

Ако трябва да дадеш твое собствено определение за мода, какво би било?
Модата е личният вкус и преценка за това как, къде и с какво да се облечеш. Смятам, че хората със смелост и ясна представа какво искат да опитат са тези, които развиват модата. Съвсем естествено тези пък, които започват всеки сезон с въпроса „Какво е модерно тази пролет?”, са тъжните жертви на индустрията и най-малко те знаят нещо за модата и за удоволствието да оставиш следа, да създадеш нещо свое, с което да си отличителен и модерен. Модата е способността сам да комбинираш и преценяваш, с риск това да не се хареса на всеки.


Комбинация на цветове и материи е твоята стихия. Какво те вдъхновява?
Всичко, което поставя пред мен някакво предизвикателство, е вдъхновение. То може да дойде от най-малкия и неочакван детайл и бих казала, че в голяма степен за мен важи „приказката” за копчето и балтона – винаги започвам от детайлите, което никак не е логичният път, на която и да концепция.

В какво се състои твоето "модно ежедневие"?
Обичам момента, в който заставам сутрин пред дрехите си, защото изборът ми говори за това как се усещам. Напоследък посягам все повече към черния цвят, което е напълно непривично за мен. Първото нещо е да се гримирам също според настроението и дрехите си – ритуал, който много, много рядко прескачам и само, когато зная, че няма да излизам. Доставя ми удоволствие и вярвам, че всяка жена, ако знае как да се гримира, може само да допринесе за свежия си вид. 

Веднъж излязла от вкъщи, не се занимавам повече с визията си и „модното ми ежедневие” се пренася в работата ми, където или правя стайлинг към някакъв проект или се срещам с клиенти в шоурума на KNAPP.


Твоето аутфит предложение за Summer 2016?
Гащеризон от деним, раирана блуза и класически бели кецове с голяма и удобна чанта или раница. И тъй като смятам аксесоарите за задължителни, бих добавила шал, шапка и слънчеви очила - и да започне лятото!