Никога не бях стъпвал в Равда през живота си, защото знам, че там предимно ходят пубертети на ученически лагери и възрастни над 50, но това лято всеки настроен на авантюристичната струна човек може да открие нов "остров" на свободата в черноморското курортно село - пълен напред към новия Nomad Camp в Равда, който миксира отлично къмпингарския дух на по-дивите кътчета по Черноморието с комфорта на модерен хотел.

Снимка: Евгений Милов

Едно от готините неща в Nomad е, че можете да избирате сред няколко типа престой - в хотел, на палатка, с кемпер или каравана, където да се радвате на дебелата сянка на дърветата в комбинация с прохладния морски бриз, идващ от плажа на десетина метра. А дърветата са окичени с хамаци, в които да се излежавате блажено под прохладата на зелените им корони. 

Снимка: Евгений Милов

Nomad има светли, прохладни и уютни стаи, които са перфектни за почивка и релакс, а ако сте с по-голяма компания или семейството, можете да се настаните в нещо по-щироко, като направо си наемете апартамент.

Снимка: Евгений Милов

Nomad изкушава още с разкошни ястия, приготвени от софийските кулинари от Foodstock, като свежа салата "София" винаги е добър избор за жегите - името е референция към шопската салата, с която така или иначе всички толкова сме свикнали, но видът и скусът й повече напомнят на гръцка салата.

Снимка: Евгений Милов

Менюто включва също бавно приготвени месца по специална технология (телешкото дърпано обира точките на всички, с които съм повдигал темата за кухнята), както и традиционни морски вкусотии. Знайте, че никога не може да сбъркате с панираните калмари или пържените картофи.

Снимка: Евгений Милов

Nomad има и страхотен бар, наречен Nomo, край който буквално може да прекарате целия ден - от сутрешното страхотно италианско кафе с мляко, до коктейлите и шотовете до зори.

Снимка: Евгений Милов

Помислено е и за хората, на които междувременно им се налага да отмятат някаква работни задачи през деня, като може просто да сложите лаптопа си на дървения бар с гледка към морето, докато другите се пържат и панират в офиса.