Зехтин

Зехтинът е същински еликсир за сухата и изтощена коса. Втрийте в корените на измитата коса няколко лъжички зехтин и оставете да подейства 10 минути. След това изплакнете. Зехтинът има свойството да заздравява косъма, придава на косата виталност, лъскавина и естествен блясък.

5 шороко разпространени заблуди за зехтина >>

Кисело мляко

Подарете на косата си частица от нежността и хранителното богатство на млякото. Благодарение на веществата, влизащи в състава му и на високата си масленост киселото мляко оказва изключително благотворно, подхранващо и укрепващо структурата на косъма въздействие. Достатъчно е преди измиване да втривате по 3-4 лъжици кисело мляко в косата си, като оставяте да действа около 20 минути.

4 чудотворни козметични маски с мляко >>

Лимон

Благодарение на високото съдържание на витамини, фитонциди, органични киселини и пектинови вещества, лимонът дължи изключително благотворното си въздействие не само върху организма, но и върху косата. Той има свойството видимо да изветлява косата, като същевременно я подхранва и освежава. Действа укрепващо, предпазва от косопад, стимулира растежа на косата, Достатъчно е след всяко измиване на косата си да изстискате ½ лимон в чаша вода и да облеете с течността косата си.

10 фантастични ползи на лимона за косата >>

Кокосово масло

Кокосовото масло може да се превърне в идеален балсам за коса. То придава на косата неподозирана лъскавина и блясък. Действа на косъма укрепващо и стимулира растежа на косата. След като отмиете добре шампоана, втрийте с масажиращи движения кокосово масло равномерно върху скалпа и косата. Останете така поне 2-3 часа, като покриете главата си с шапка за баня. В резултат косата ще придобие изключително сияние и мекота.

Седемте чудеса на кокосовото масло >>

Мед

За меда можем да кажем, че е перфектния избор за суха коса именно заради неподражаемите му овлажняващи свойства. Медът е безценна съставка за всяка една домашна маска за коса, особено ако тя е суха и изтощена. Медът възстановява жизнените процеси в косъма свойства, дарявайки го с необходимата му влага и хранителни вещества. Укрепва косата, придавайки лъскавина и блясък на косъма.

Мляко и мед в козметиката на египтянките >>

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е перфектното природно средство за мазна коса. Той премахва излишните мазнини в скалпа и стимулира растежа на косата. Особено препоръчителна съставка е в борбата срещу пърхота.

За ползите от ябълковия оцет >>