Ако се интересувате от криминални истории и грим – тя е вашият човек. Бейли Сейриан заснема страхотни грум туториъли, докато разказва страховити истории за убийства и кошмари. Странна комбинация, нали? Заниманието й определено е нестандартно, но се харесва на повече от 2 милиона души. Толкова са нейните последователи в YouTube канала й в инстаграм профила.

Снимка: facebook.com/baileysarian1

Бейли стартира канала си в YouTube през 2013 г. Тогава показва само стандартни грим туториъли, каквито могат да бъдат открити навсякъде. През 2019 обаче прави рязка промяна и включва мистичните разкази. Първото й видео, в което разказва за убито семейство, е гледано над 100 000 пъти само за 24 часа.

Една от историиите й например е за демоните, заселили се в тялото на момиче от Уисконсин на име Анна Екланд. Разказва я, докато си прави силен грим в лимоненожълто с преливащи по-тъмни отенъци.

Анна била родена през 1882 година, в семейство на родители имигранти. Хората я описвали като чаровно и сладко дете. Но нещо се случило... Когато Анна станала на 14, нещо много тъмно се появило.

Тук Бейли нанася по-тъмна линия на свивката на клепачите си.

Всеки път, когато влизала в църквата, след като навършила 14 г., Анна се разболявала, не се чувствала добре и й било некомфортно.

Бейли успява да задържа вниманието не само с полагането на грим, което е наистина много интересно, но и с артистизъм и интонация, с които разказва историите. За да подсили усещането за страх и напрежение, обикновено на заден фон в стаята й горят множество свещи и атмосферата в дома й като цяло е мистериозна.

Докато поставя фондьотена си и изравнява цвета на кожата си, тя разказва за Анна, която пищяла всеки път, щом се докоснела до Библията или до светена вода.

Видеата на Бейли продължават около 30 минути. През това време тя се променя пред очите на последователите си и от жена с бледа кожа се превръща в такава с дълги мигли, подчертани очи и ярки устни.

Снимка: facebook.com/baileysarian1

А какво се случило с Анна? Тя явно била обсебена от демони, заради което й били проведени 3 срещи с екзорсисти. В стаята на момичето от Уисконсин било пълно с комари, които никой не знаел откъде се взимат. Самата тя не можела дори да се храни и отслабвала от изтощение и липса на храна.

Независимо дали си слага блестяща очна линия, или мигли, дълги като крачета на пеперуди, в края на епизода Бейли е тотално различна от това, което зрителите виждат в началото. Но освен на промяната, те се радват особено много на сърцераздирателните истории за истински престъплении или градски легенди, които разказва. 

И макар историите да са страшни, тя умее да ги поднася с голяма доза чувство за хумор. „Аз не проявявам неуважение към жертвите на престъпления, споделя тя в интервю за Allure. – Казвала съм го много пъти. Просто разказвам истории“.