Перфектните къдрици не винаги изискват специални уреди или горене на косата. Основната тайна на естетическия стил е, че трябва да работите с измита коса.

Как да подготвите косата си за къдрене?

Нанесете шампоана само върху скалпа, като същевременно правите лек масаж. След това изплакнете продукта и повторете процедурата. Изцедете косата си с ръце и нанесете балсам по цялата дължина, отдалечавайки се от корените й. Изчакайте няколко минути, след което срешете косата си с ръце или с мек гумен гребен, като започнете от краищата. Изплакнете обилно. Не трябва да държите косата си в кърпа повече от 15 минути. Преди сушене не забравяйте да използвате топлинна защита и грижа без отмиване.

Метод №1

Снимка: iStock

Вече измитата и изсушена коса разделете наполовина в центъра със зигзагообразен път, за да постигнете обем и естествена текстура по цялата дължина на косата. Направете 2 стегнати кока и постойте с тях според това с колко време разполагате. Разпуснете косата и леко я срешете с ръце. За фиксиране можете да използвате лак за коса.

Метод №2

Снимка: iStock

Сплетете измитата и изсушена коса симетрично на 4 стегнати плитки, оставяйки краищата свободни 2-3 см. можете дори да преспите с тях. За да създадете естествен вид на къдриците, можете да използвате спрей с морска сол. Нанесете равномерно по цялата дължина – от корените до краищата.

Метод №3

Снимка: iStock

Срешете леко влажната коса и разделете според желания път. Поставете едната част напред. Вземайте всеки кичур и въртете едновременно по цялата дължина до краищата. Оставете косата ви да изсъхне напълно в тези снопове. Ако се разхлабят леко, използвайте същите движения, за да форсирате кичурите отново. Може да използвате и ластици или други средства, за да задържите всеки кичур в желаната форма, докато косата изсъхне.