Фотоепилация - това е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области.

Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлина, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.

При по-ниска доза, изгаряне няма да има, но епилацията ще бъде неефективна. Затова трябва много внимателно дължината на вълната да се съобрази с индивидуалните особености.

Фотоепилацията е подходяща какво при жени, така и за мъже. Като процедурата с осветяването трябва да се повтаря на етапи и фази, които специалистите ще ви обяснят. Фотоепилацията е много надеждна, защото с години премахва трайно нежеланото окосмяване и си заслужава.