Новата генерация гримове за цифрова телевизия с висока резолюция вече са факт.

Една революция

Често от екрана на HD телевизиите може да се забележат неравности при грима на лицата на водещи, гости или актьори - петна, сенки под очите и дори и напластена пудра на бръчиците около очите и устните. Новото цифрово излъчване изисква нови материали за грим. 

Те „нямат“структура. Материалите са толкова фини, че камерата не ги възприема. Същевременно те получават своята покривност именно чрез камерата, което означава, че съдържат светлоотразителни частици, без да изглеждат “бели “.

Тези продукти не могат да бъдат сравнявани, те трябва да бъдат разбирани по нов начин!

През 2007 Numeric Proof откри основа с такава структура. Тя е по-здраво фиксираща от преди и е подходяща за всякакви видове кожа. Едно истинско подобрение за ежедневието на гримьора. Тази основа е особено подходяща за суха кожа. HD е не само основата за грим, също и сенките, ружът, червилото, пудрата и т.н.

Франция е на челно място по производство на гримове, специализирани както за всекидневието, така и за пред камера. Както преди 20 години оператор произведе гримове, отговарящи на революционния за това време филмов формат 35 мм, така днес един френски тим от професионалисти от модния, кино и телевизионния бранш откри нова серия гримове на силиконова основа, отговарящи на новите изисквания на цифровата техника.

Този нов вид гримове са и по-доброто решение за една качествена фотосесия, а защо не и за ежедневието на всяка дама.

HD гримът се нанася на лицето, но той не се вижда. Истинско вълшебство - сякаш е невидим!

Не запушва порите и не вреди на кожата, а в същото време я покрива много добре. HD коректорите покриват несъвършенствата и създават „омекотен фокус” около очите за един естествен, сияен поглед. HD фондьотенът има средно до пълно покритие, като прикрива кожните несъвършенства, които остават невидими както на екрана, така и в реалния живот. Текстурата е фина и еластична, прилага се лесно, обогатена е с овлажняващи агенти, той оставя кожата мека и сияйна.

Статията е специално подготвена от Симона Недева, Студио "Грим".