Невероятно красива, естествена, грациозна, вдъхновяваща личност и прекрасна актриса – всички фенове на Одри Хепбърн биха описали нея и кариерата й по този начин. Всеки, който е бил нейн почитател в даден момент, би потвърдил, че тялото й винаги е изглеждало перфектно, в някои моменти дори възслабо.

Много хора смятали, че британската актриса е страдала от хранително разстройство, на което се дължала и слабата й фигура. Този факт е отречен изцяло от сина й Лука Доти. Вместо това Одри е обичала да си похапва от всичко.

Първата й тайна за красива фигура е именно любовта й към храната и че никога не е спазвала каквато и да е диета. Любимата й кухня била италианската, а любимите храни – месото и зърнените култури.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ето така изглеждал често дневният й режим на хранене, който е втората й тайна за тънка талия – простичко хранене без излишно претрупване в чинията:

Закуска - пълнозърнест хляб с конфитюр

Обяд – месо или паста с прясна продукция от нейната градина

Вечеря – пилешка супа със зеленчуци

Тайна номер три - Одри Хепбърн обичала да яде месо, но предпочитала плодове и зеленчуци. 80% от менюто й се състояло именно от пресни плодове и зеленчуци.

След вечеря обичала да си пийва няколко глътки скоч – всичко в умерени количества всъщност помага, а не вреди, дори и алкохолът – максима, която всички знаем.

Одри била голям фен на въглехидратите и почти всеки ден се хранела с паста. Нейното любимо ястие били спагети Помодоро, за които нейният син Лука казва, че ги готвела почти всяка седмица.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Противно на днешните холивудски актриси, които непрестанно тренират, за да са във форма, Хепбърн никога не е полагала специфични усилия в тази посока. Но нейният дългогодишен партньор Робърт Уолдърс разкрива, че тя обичала много да ходи. Двамата често се разхождали и тя успявала да подобри много от рекордите му във фитнеса само чрез ходене. Когато си намислела колко мили да измине днес, не спирала, докато не постигала резултата.

И ако днес известните дами държат всяка тяхна снимка да бъде обработена, преди да бъде публикувана където й да е, преди време Одри Хепбърн показа характер, наслаждавайки се на остаряването и възрастта си. Това се случва малко преди тя да почине на 64 години – била попитана от американско списание, коя е любимата й снимка и дали иска да заличат бръчките й от нея.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На фотоса Одри била с дете по време на една от мисиите й за УНИЦЕФ. Тя не само отказала, но заявила, че е спечелила всяка една от тях.

Последната тайна, която е съвсем актуална и днес – иконата на киното от миналия век пиела много вода. Нещо, което съветвала да правят и нейните двама сина. Ако не й се пиело , наваксвала с любимите й пресни плодове и зеленчуци.