Психотерапевтът Ерик Фицмедред, който консултира мъжете по въпросите на отношенията с противоположния пол, посочи правила, които ще им помогнат да се научат да разбират по-добре жените, като сподели съветите си пред "Хъфингтън поуст".

На първо място Фицмедред призова да не настоявате за секс, ако партньорката откаже, позовавайки се на умора или друга причина. Според думите му, дори ако упреците и увещанията ви помогнат да постигнете това, което искате, в крайна сметка подобно поведение ще намали влечението на жената към мъжа.

„Опитайте се да контролирате емоционалната реакция на отхвърляне, в противен случай ще се установи негативен модел и всяка сексуална покана ще предизвика отхвърляне“, обяснява Фицмедред.

Снимка: iStock

Втори съвет на психотерапевтите към мъжете е да не спорят с жена, ако тя говори за заплаха за собствената си безопасност. Според специалиста в тази ситуация защитата на вашата гледна точка само влошава ситуацията, така че е по-добре да се извините и да промените поведението си, пише още БГНЕС.

Освен това, когато общуват с жени, Фицмедред призова мъжете да помнят, че липсата на отказ не означава съгласие. Той съветва мъжете да задават въпроси така, че да получават разбираем и ясен отговор.

 

В същото време специалистът напомня, че правото на отказ имат и мъжете, така че ако ситуацията създава дискомфорт, трябва да кажете „не“ и да не променяте решението си поради натиск или манипулация.