"Търси се“ е едно от най-позитивните предавания в българския ефир. Вече 11 години водещите Нели Хаджийска и Меги Димчева разказват личните и сърцати истории на своите гости, утвърждавайки искреността и откритата усмивка като едни от най-добрите начини човек да свети и отвътре, и отвън. Който готви зло не мисли, търси само доброто - това е нещо, в което пък ние, от bistro.bg, вярваме. Затова се срещнахме с Меги, да ни разкаже какво обича да готви, на каква подправка се оприличава и посипват ли детски ръчички пода в кухнята й с брашно.
Търси се ... (допълни многоточието с храната, която би искала да опиташ, но все още не си)
Търси се автентичната мексиканска кухня! Много обичам смесването на солено със сладко, на леко пикантно със сладко.
Какво най-често търсиш в кухненските шкафове, когато ти се прияде нещо сладко?
Напоследък съвсем старателно и целенасочено избягвам сладкото. От известно време не тършувам в шкафовете, а ако ми се прияде сладичко, си взeмам сушени плодове, малко черен шоколад или ядково мляко с мед и банан.
Защо готвиш?
Започнах да готвя, докато бях бременна, и установих, че се справям добре, дори по-добре от някои ресторанти. Имах повече време да си стоя вкъщи и започнах да експериментирам. Сега, когато имам дете, готвя всеки ден и Слава Богу, че по време на бременността се подготвих за този момент. Не всеки ден е удоволствие с готвенето, защото имам много други ангажименти, но прясната сготвената храна е моят фаворит.
Коя е най-странната храна, която си опитвала?
Сигурно е някоя с морски дарове. Не обичам много морските дарове, ограничавам се само до риба и калмари, така че ако някоя храна не ми е допаднала, ще е нещо такова.
На коя подправка би оприличила характера си?
Много често в готвенето използвам куркума. Тя хем придава цветност на ястието, хем леко горчи, хем с нея храната става много по-вкусна. Така че може би се оприличавам на нея.
Готвиш ли заедно с детето си понякога или предпочиташ пода в кухнята да не е посипван с брашно?
Готвя с детето си, разбира се. Още повече, че моят син проявява голям интерес. Понякога, когато трябва да направя нещо набързо, гледам да се справям сама. Но той много обича да ми помага в разбъркването на ястието, рязането на съставките и особено в приготвянето на фреш.
Сподели ни рецепта, която винаги ти се получава или просто е твоя любима.
Винаги ми се получава белената червена леща с кокосово мляко. Просто мога да си я ям 7 дни в седмицата. Много експериментирам и обичам различни рецепти, защото еднообразните вкусове бързо ми омръзват. Когато трябва да направя нещо набързо, е крем супа с подправки, ядково мляко, бобови. Харесва ми и киноа със зеленчуци, бульон от домашно пиленце и гъбки. Не умея много да приготвям меса, защото и рядко ги консумирам.