Нямаше случайни в публиката на The Smile - новата супергрупа на Том Йорк изнесе паметен концерт в София!

Бандата, създадена от творческото ядро на великите Radiohead – Том Йорк и Джони Грийууд, заедно с Том Скинър от Sons of Kemet, пристигна за първото си хедлайн шоу в България, което се проведе на Арена София, Столичен Колодрум.

Снимка: Евгений Милов
 
Мощна пост пънк енергия, звуков екстремизъм и интимна атмосфера - това предложи напълно очаквано на родните меломани новият проект на Йорк и Грийууд. Тhe Smile се ражда след COVID пандемията на крилете на новите идеи на артистичния тандем, който привлича и Том Скинър зад барабаните.
 
Снимка: Евгений Милов

Името на групата идва от заглавието на стихотворение на Тед Хъджис, а самият Йорк предупреждава, че „Усмивката“ не бива да се бърка с веселие и позитивизъм, а по-скоро да се чете като: „Усмивката на човек, който те лъже всеки ден.“

Снимка: Евгений Милов

Вторият албум на The Smile „Wall Of Eyes“ е записан между Оксфорд и Abbey Road Studios, продуциран и миксиран е от Сам-Пит Дейвис и включва струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra.

Снимка: Евгений Милов

„Wall Of Eyes“ е продължение на отличния дебют на групата „A Light For Attracting Attention“, който след излизането си през 2022 г., веднага се превърна в най-добрия албум на страничен проект на Radiohead.

Снимка: Евгений Милов

А родните поклонници на виртуозния и алтернативен звук успяха да чуят всичко най-добро и от двата им албума по време на шоуто в Борисовата градина.

Снимка: Евгений Милов

Джеймс Холдън беше специален гост на концерта, като напълно омагьоса публиката със звученето си преди гига на The Smile.

Снимка: Евгений Милов

Как изглеждаше всичко това? Вижте от снимките в галерията най-горе!