Шест силни, борбени и красиви жени ще излязат на Арената в първия отборен елиминационен дуел за новия сезон на „Фермата“ 9.

От „Елбетица“ това са актрисата Присияна Люцканова, фитнес треньорът Ния Селиктар и софтуерният инженер Моника Пепеланова, а от „Канатица“ - писателката Цветина Иванова, певицата Неделина Цанева и учителката Теодора Тръндева.

Снимка: bTV Media Group

В понеделник им предстоят пет тежки битки за издръжливост, баланс и бързина, които ще ги оставят без дъх. Съперничките ще трябва да покажат не само отлична физическа подготовка, но и солидни знания на въпросите от Алманаха.

За пръв път в историята на „Фермата“ елиминационните дуели ще са отборни, не индивидуални, а динамиката и напрежението ще бъдат шест пъти по-големи. В средата на седмицата ще става ясно дали на Арената ще се явяват жени, мъже или смесени отбори. Всяка победа ще бъде награждавана с пендари. Тимът, чието ковчеже се окаже по-пълно в края на сезона, ще получи предимство преди финала.

В деветия сезон има още една изненада - начинът, по който участниците ще напускат стопанството. След елиминационния дуел падналият отбор ще гласува кой от тримата дуелисти да си тръгне завинаги от „Фермата“. Церемонията ще бъде тежка и емоционална, и ще разкрие характери и стратегии.

В първата седмица от предаването участниците показаха, че засега мислят и действат екипно, а не индивидуално. Двата тима влязоха с енергия и синхрон в битката за привилегия, която трябваше да определи кой ще живее в „рая“ на добрите битови условия и кой ще обитава „ада“ през следващата седмица.

Снимка: bTV Media Group

Състезателите от всеки отбор трябваше да се придвижат върху варели, да минат по дървено трасе, да стрелят по мишена, да напълнят кофи с вода и да ги изсипят в басейн, в който лежи представител на конкуретнтия тим.

Снимка: bTV Media Group

Целта им беше да вдигнат нивото на водата възможно най-бързо, тя да залее участника и той да сложи край на играта. Земеделецът Георги Георгиев от „Елбетица“ обаче изсипа течността върху бившия футболист Костадин Велков от „Канатица“ по начин, който трудно може да бъде описан като „спортсменски“.

Снимка: bTV Media Group

За наказание към времето на отбора му бяха добавени още 30 секунди. Въпреки санкцията „Елбетица“ спечели битката и отборът ще продължи да живее в перфектни условия.

Спокойствието в „рая“ обаче е само привидно. Режисьорът Станислав Дойнов вече не крие своята неприязън към съотборника си, актьора Петър Петров, който еднолично го отстрани от битката за привилегия. „Аз имам състезателен дух и не искам да гледам отстрани! Обичам да влизам в битки и мога страшно много неща, но Петър ме подценява и внушава, че няма нужда от мен“, обясни той.

Снимка: bTV Media Group

Актьорът си създаде и още един противник в лицето на дизайнера Сергей Панайотов, който се конкурира с него в дърводелските задачи.

Повече за "Фермата" 9 ще откриете в сайта на риалитито. Целите епизоди можете да гледате в btvplus.bg