Краят на приключението „Фермата: Нишката на живота“ е съвсем близо, а мисълта за победата вече владее всички участници. Само шестима обаче ще стигнат до последната права, за да се борят за наградата от 100 000 лева. Преди големия финал на 8 декември по bTV ще се разиграят епични битки, които ще отключат торнадо от емоции.

Снимка: bTV Media Group

В понеделник, 4 декември, предстои последният редовен отборен елиминационен дуел. От „Елбетица“ в сблъсъка ще влязат студентката по право Линда Бонева и сервитьорът Андрей Стефанов.

Снимка: bTV Media Group

От „Канатица“ ще им се противопоставят собственичката на автокъща Лилия Ел Абани и футболистът Костадин Велков, който за пръв път от началото на риалитито ще изпита тръпката от голямата Арена. Очакват ги индивидуални и отборни битки за сръчност, издръжливост и точност. Всички ще бъдат изпитани и на въпросите от Алманаха.

Снимка: bTV Media Group

„Канатица“ влиза в решителния дуел с повече пендари и ще направи невъзможното, за да запази преднината си. „Елбетица“ също ще даде всичко, за да обърне резултата в своя полза.

Снимка: bTV Media Group

Шансовете на двата тима са равни, а изходът е напълно непредвидим. След дуела е възможно един от отборите да отиде директно на финал. Съществува обаче вероятност да се стигне до драматично равенство и дори да се наложи някой да се жертва по пътя към целта.

Снимка: bTV Media Group

С наближаването на развръзката в стопанството царят едновременно напрежение и еуфория.

Снимка: bTV Media Group

Гледайте последните епизоди на „Фермата“ на btvplus.bg.

Емоциите стигнаха кулминацията си, след като отпадналите участници от „червения“ и „зеления“ тим се завърнаха за кратко, за да дадат кураж на бившите си съотборници.

Снимка: bTV Media Group

Сантименталната среща беше съпроводена с прегръдки, сълзи и искрени признания.

Снимка: bTV Media Group

„Бяхме сплотени и задружни. Въпреки трудностите, през които минахме, създадохме ново семейство, различно от това, което всеки има отвън“, каза Лилия от „Канатица“.

Снимка: bTV Media Group

Съперниците им, които в последните дни загубиха лидерската си позиция, също успяха да преминат през кризата.

Снимка: bTV Media Group

„Спряхме да вярваме в себе си, но бившите ни съотборници върнаха пламъка във всеки от нас“, заяви балерината Мартина Сергиева от „Елбетица“.

Снимка: bTV Media Group

Преди последната права участниците се изправиха и пред трудна раздяла - сбогуваха се с колоритната баба Дешка и с наставника Венци Узунов, от които научиха много за тънкостите на фермерството и за традиционните български рецепти.

Снимка: bTV Media Group

След това заедно събориха оградата, която месеци наред разделяше стопанството на „ад“ и „рай“. До края на деветия сезон те ще живеят заедно, без да забравят, че са съперници, но и без да се превръщат в непримирими врагове.