Във вторник вечерта „Канатица“ изгуби последната отборна битка и се наложи чрез гласуване да елиминира един от своите членове. Коко, Теди и Кенан гласуваха против Сергей с мотива, че той се е присъединил по-късно към отбора и те чувстват останалите по-близки. Така Сергей напусна "Фермата" 9 малко преди финала, който е в петък вечерта.

1. Сергей Панайотов е на 42 години, от Варна.

2. За себе си казва, че е дизайнер по образование, орнитолог по желание, а по призвание е създател и мечтател.

Снимка: bTV Media Group

3. Любовта му към птиците го отвежда в Маджарово, където попада на изоставена, 200-годишна къща.

4. Реставрира я и я превръща в дом за семейството си и уютен пристан за гости. Създател е и на единствения сайт за птиците в България.

Снимка: bTV Media Group

5. В първата част на "Фермата" 9 бе в отбор „Елбетица“, но заради несъгласие с лидерските амбиции на Петър и авторитарния му стил пожела да напусне риалитито.

Гледайте последните епизоди на „Фермата“ на btvplus.bg.

6. От продукцията предложиха да се премести в „Канатица“ и той се съгласи.

7. В един от епизодите Сергей получи голяма изненада от съпругата си по случай навършването на една година семеен живот – писмо, изпълнено с много любов, както и албум със снимки.

8. В началото на ноември се роди първото му дете – Калина.

„Искам детето да е здраво стъпил на земята човек, смирен от успехите, да се грижи за животните, да живее близо до природата“ – сподели Сергей няколко дни по-рано в предаването.

9. „Отгледан съм от майка ми. Тя трябваше да работи на две места, затова прекарвах много време при баба ми и дядо ми, натоварен с купища задачи. Животът на село ме научи, че за да получиш нещо на масата, трябва да се скъсаш от работа“ – разказва за себе си орнитологът.

10. „Не влизам в задкулисни мероприятия и това ми изигра лоша шега“ – коментира днес Сергей в „Преди обед“.

 

Снимка: bTV Media Group