В понеделник вечерта на голямата арена във "Фермата" 9 се проведе последният отборен дуел. Той обаче доведе до равенство в пендарите – и двата отбора имат по 45.

Снимка: bTV Media Group

Това наложи днес на малката арена да се проведе извънредна елиминационна битка.

Снимка: bTV Media Group

„Елбетица“ я спечели и по този начин петте членове на отбора си осигуриха място на финала.

Снимка: bTV Media Group

На „Канатица“ се наложи чрез гласуване да елиминират един от своя отбор.

Снимка: bTV Media Group

Коко, Теди и Кенан гласуваха против Сергей с мотива, че той се е присъединил по-късно към отбора и те чувстват останалите по-близки.

Сергей гласува срещу Кенан с обяснението, че иска жена да стигне до финала.

Така с 3:1 гласа Сергей напусна "Фермата" 9.

Снимка: bTV Media Group

„Трябва да сме вдъхновители и добрият пример. Престоят ми тук беше положителен, надявам се поне малко да съм се доближил до критерия за добър пример“ – заяви на раздяла 42-годишният орнитолог.

Снимка: bTV Media Group

„Най-ценното за мен тук бяха не новите запознанства, а да науча нови неща, особено в уроците за България. Да си припомним традициите и занаятите. Аз моите битки и награди съм си ги взел в живота. Мисля, че съм успял в живота“ – обобщи Сергей.

Гледайте последните епизоди на „Фермата“ на btvplus.bg.

В следващите дни Коко, Теди и Кенан ще водят елиминационни битки, за да определят единствения от „Канатица“, който ще отиде на финала на "Фермата" 9.

Кой е Сергей?

Сергей Панайотов е на 42 години, от Варна, но живее в Маджарово. Управител на къща за гости. Женен, с едно дете.

Сергей е дизайнер по образование, орнитолог - по желание, а по призвание е създател и мечтател. Сам реставрира 200-годишна къща, която превръща в дом за семейството си и уютен пристан за гости. Създател е и на единствения сайт за птиците в България.

„Отгледан съм от майка ми. Тя трябваше да работи на две места, затова прекарвах много време при баба ми и дядо ми, натоварен с купища задачи. Животът на село ме научи, че за да получиш нещо на масата, трябва да се скъсаш от работа“, казва той.

Любовта му към птиците го отвежда в Маджарово, където попада на изоставена къща. Местните виждат съборетина, а той визуализира своя нов дом и място за млади хора - природолюбители. С много труд успява да я реставрира. „Тази къща не е просто бизнес за мен. Мечтая чрез нея да възродя западналите, но прекрасни Източни Родопи“, казва Сергей.

Влиза във „Фермата“ с идеята да излезе като победител. „Вярвам, че ще спечеля, защото ръцете ми са сръчни, душата ми е голяма, краката ми са бързи, а кръстът - силен“, допълва той.