Лятото бавно отстъпва, плажното парти приключва и сега е време да се приберем и да започнем да изпълняваме задачите, които сме си поставили. 

На 22 август точно в 17:56 ч.  Слънцето напуска огнения знак Лъв и преминава в практичната и организирана Дева. През следващия месец, вместо да търсим нови приключения или любовни емоции, звездите ни насочват към по-практични и делови занимания. 

Това е периодът, в който е време да се съсредоточим върху работата си и да бъдем продуктивни. Земните знаци като Дева, Телец и Козирог ще се чувстват в стихията си, докато променливите знаци като Близнаци, Стрелец и Риби може да се изправят пред някои предизвикателства.

Макар сезонът на Девата да не е най-вълнуващият, той е изключително важен! Дори и да не сме родени под знака на Дева или дори под някой от земните знаци, ще усетим ползотворната енергия, която ни подтиква да се фокусирате върху задачите си. 

Да, може да звучи малко скучно, но ако се връщаме на работа след лятната почивка или започваме новата учебна година, тази енергия ще ни помогне да организираме и систематизирате живота си. Астрологията точно сега ни подкрепя в усвояването на нови знания и изграждането на стабилна рутина.

 

 

 

ВЗИМАМЕ ЛОГИЧНИ, А НЕ ЕМОЦИОНАЛНИ РЕШЕНИЯ

След дълъг период на емоционална динамика, сега преминаваме в сезон, който ни насърчава да мислим с главата си, а не със сърцето. Девата, управлявана от планетата Меркурий, е известна с аналитичните си способности. Това е времето, в което трябва да обръщаме внимание на детайлите и да разглеждаме ситуациите ясно и прецизно. Неочакваните въпроси и трудности, които сме се опитвали да избегнем, сега изискват решение.

 

 

Девата, като един от най-практичните земни знаци, ни води към осъзнаване на малките, но важни аспекти на живота. Тя е познавач на истината и пазител на тайните, често разкриващи се именно в този период. Затова е важно да не бързаме и да оставяме времето да ни покаже какво е истински важно.

 

 

 

ЕНЕРГИЯ НА ИЗЦЕЛЕНИЕ И ОСВОБОЖДЕНИЕ

Един от ключовите аспекти на сезона на Девата е свързан с изцелението. Това е период, когато можем да изследваме собствените си сенки и страхове, които ни задържат назад. Девата ни учи да приемаме тези сенки с любов и състрадание, вместо да ги отричаме. Само чрез признание и подхранване на най-дълбоките си части можем да се освободим от тежестите, които носим, и да направим място за нова светлина и позитивна енергия в живота си.

 

 

За да привлечем любовта и хармонията, които заслужаваме, е важно първо да ги дадем на другите. Излъчването на доброта и състрадание е основна тема на този период, която ще помогне да балансираме енергията около нас.

 

 

 

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ В СЕЗОНА НА ДЕВАТА

Сезонът на Девата ни насочва към подобрение на себе си и света около нас. Тази година аспекти с планетите Юпитер, Сатурн и Нептун засилват желанието ни да надхвърлим собствените си граници. Възможно е да почувстваме по-голяма отговорност към другите и себе си, като търсим баланс между реалността и амбициите си. Тук е важно да останем здраво стъпили на земята и да не се изгубим в мечтите си.

 

 

Също така, трябва да бъдем готови за промените, които ретроградните планети като Уран и Плутон ще донесат през този период. Те ще засегнат както личния, така и публичния ни живот, като ни подтикват към преоценка на социалните структури и финансовите системи.

 

 

 

Важни дати през сезона на Девата

  • 22 август: Слънцето премива в Дева, носейки повече осъзнатост и директност в живота ни. Това е време за стартиране на нови проекти и подреждане на мислите и задачите.
  • 28 август:  Меркурий става директен в  Лъв. Това бележи края на обърканите комуникации и технически затруднения, като ни предоставя яснота и ново разбиране за нещата около нас.
  • 29 август: Венера навлиза във Везни, като носи хармония и баланс в личните отношения, финансите и любовните ни взаимоотношения.
  • 1 септември: Уран в Телец става ретрограден и ще продължи до 30 януари 2025 г., като подтиква към промени и бунт срещу несправедливостите. Това е период на социална активност и желание за революционни промени.
  • 3 септември: Новолунието в Дева предоставя възможност за нови начинания и дълбоко личностно развитие. Сега е времето да визуализираме бъдещето и да поставим основите на нови цели и желания.
  • 9 септември: Меркурий влиза в Дева, като подчертава важността на логичните решения и ясната комуникация. Това е чудесен момент за решаване на сложни задачи и постигане на напредък в кариерата или личните проекти.

Сезонът на Девата е време на промени, осъзнатост и изцеление. Това е период, в който трябва да използваме ума си, за да анализираме живота и да поставим основите на бъдещи успехи. Освободете се от стари страхове, прегърнете сянката си и изпратете към Вселената доброта и любов. Така сезонът на Девата ще ви донесе хармония, изцеление и положителни трансформации.

А какво ще донесе новолунието на 3 септември и лунното затъмнение на 18 септември? Оставете място за мистерията, защото Девата, въпреки практичната си природа, пази тайните до последно.