На 19 август 2024 г., около 21:30 часа, ще станем свидетели на едно от най-значимите астрологични събития за годината – пълнолунието във Водолей. 

Това пълнолуние не е просто поредният лунен цикъл, то е единственото пълнолуние във Водолей за тази година и единствената „синя луна“ на 2024 г. – едно изключително рядко явление, което ни носи важни уроци и възможности за трансформация.

Водолеят е знакът на единството, демокрацията и напредъка. Той е символ на колективното съзнание – убежденията, мненията и енергията на обществото, които формират нашата реалност. 

Пълнолунието във Водолей разкрива сенките и дарбите ни, показвайки ни какво сме способни да постигнем, но и как можем да се препънем по пътя си. Това е покана да балансираме прогреса с размисъл и да гарантираме, че нашите действия са провокирани от уроците на миналото.

 

СИНЯТА ЛУНА И НЕЙНИТЕ ВИБРАЦИИ

Това пълнолуние е още по-особено, защото е „синя луна“. Сините луни са редки и са свързани със завършването на важни цикли. Те носят енергията на приключване, като ни подтикват да се освободим от стари модели, които вече не ни служат, и да прегърнем новото.

Вибрациите на пълнолунието във Водолей ще подчертаят нашата индивидуалност, но и нашата роля в колектива. Водолеят ни напомня, че еволюцията на обществото зависи от нашата способност да разчупваме старите структури и да създаваме нови, които по-добре отразяват нашите възгледи и ценности.

КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ И ИНДИВИДУАЛНОСТ

Колективното съзнание влияе на всичко – от обществените норми до груповата динамика. Това е енергията, която ни обединява като общество, но също така може да ни ограничи, ако не я осъзнаваме. Водолеят ни помага да разпознаем как обществото ни програмира, и ни дава сили да се освободим от убеждения, които не са наши собствени.

Пълнолунието във Водолей е време за размисъл върху това как обществото ни влияе и как можем да намерим своята истина. Какви убеждения трябва да освободим, за да открием своята истинска същност? Какви действия трябва да предприемем, за да споделим тази истина със света?

ВЛИЯНИЕТО НА КВАДРАТА С УРАН В ТЕЛЕЦ