ОВЕН 

Любов, семейство, деца:
През 2023 година вашата пос­ловична енергичност ще се лашка между спадове и възходи. Емоциите са водещи през февруари, юни, юли и октомври, когато с готовност и желание радвате с помощта си, обичта си и проявявате разбиране към околните и към света дори, но забравяте, че си вредите с непоисканото добро, което правите, само за да угодите на някого или на вашите близки. По-добре откажете да подадете ръка, защото когато ви се стоварят заслужените наказания и омразата на получилите помощта ви, няма кой да ви подкрепи. През втората половина на годината  несемейните имат шанс за среща с подходящата половинка. На семейните Нептун забранява изневерите, особено през януари, март, юни и септември, които, дори и мимолетни, може да съсипят брака им. Добрите месеци за създаване на семейство са януари, март, юли, септември, ноември. Запознанства очаквайте през януари и септември. През 2023 година няма да се притеснявате заради проблеми с децата и възрастните роднини, поне през първата половина на годината. Съхранете добрите си отношения и често гостувайте, за да не се чувстват самотни и изоставени.

ТЕЛЕЦ

Любов, семейство, деца:

Една от най-важните ви задачи през годината е да намерите златната среда между деловите си задължения и личния живот. Ако сте семейни, рискувате да съсипете брака си при липса на отговорност към семейството и домашните задължения. Ако сте прекалено заети, намерете начин да обясните причината на половинката си, за да няма съмнения в изневяра от ваша страна заради честите ви закъснения и отсъствието ви от семейните празници. През март, април, ноември и декември Съдбата ви дарява шанса да изгладите всички съществуващи недоразумения в личните отношения, но без агресия и като приемате критиката за своите грешки и пропуски. Обърнете внимание на децата си и на възрастните си роднини. Несемейните трудно ще задържат връзка, ако постоянно говорят на човека до себе си за важността на своята работа и кариера. В такава ситуация връзката, докато е започнала, и ще е приключила. От вас зависи, ако не сте семейни, през февруари, март, юни, август, ноември или декември да срещнете подходящ партньор. Възможности много. Особено внимателни бъдете през януари, май и септември, когато трудно ще взимате разумни решения, а импулсивните ви емоционални действия ще ви създадат проблеми с необратими последици, особено на семейните, ако половинката и децата ви са научили за ваша изневяра и са се убедили, че не е клюка, а факт.

БЛИЗНАЦИ

Любов, семейство, деца: Необичайно за вас, но през 2023 година ще се вкопчите като удавник за сламка за вашето минало – детство, училище, следване, първи трепети на любов­та. Там ще търсите несъществуващи причини за проблеми в семейството ви и за драми в личните отношения, ако все още сте несемейни, които сега съзнателно и сами създавате. Съветът ми е да загърбите миналото и да не се опитвате да търсите отговори дали в тази или онази ситуация сте постъпили правилно, защото дори и да стигнете до някакво заключение, с нищо няма да си помогнете. Градете личните си отношения в настоящето. Загърбете драмите на миналото, колкото и да е било болезнено или пък спокойно, затова и може би мечтаете за него и сега. Всеки греши, хората около вас – също, но да си вменявате вина е равносилно на самота и житейски провал. При някои от вас ненужното вглеждане в миналото ще е толкова болезнено, че ще предпочетат да останат сами в живота. Ако успеете да пос­тигнете компромис между работата и личните си отношения, ще бъде чудесно. Обръщайте внимание на вашите деца и не бягайте от домашните си задължения, особено когато идват големи празници и цялото семейство се събира на трапезата. Постарайте се да сте полезни на родителите си. Несемейните може да се влюбят, но не ги съветвам да търсят партньор с дебел портфейл за брак по сметка, защото няма да са щастливи. В края на годината, дори и ако са го намерили, може неочаквано да се разделят, защото са се влюбили в друг, не така богат, но пък отговарящ на представите им за принца от приказките. Февруари и октомври са подходящи за създаване на семейство.

РАК 

Любов, семейство, деца: Годината е особена по отношение на вашия личен живот заради емоциите, импулсивността и неспособността ви да осъзнавате бързо дали случващото се с вас не е провокация. Не са изключени драми заради желанието на един от членовете на семейство ви, вие или брачната ви половинка, да демонстрира своята независимост. Не са изключени проблеми с ваши роднини заради имотни претенции, но също така и с възрастните ви родители, които отказват да се лекуват и да спазват предписанията на лекарите, ако страдат от хронични болести. Това тяхно отношение към собствените им проблеми ще ви принуди на крайни действия и ще обтегне отношенията ви. Децата ви няма да създават проблеми. Единствените трудности с тях може да са, ако са кандидат-студенти и искат на всяка цена да учат в чужбина, но вие нямате финансова възможност. По-добре е да не рискувате с взимане на кредити. Не са изключени опити при семейните да бъде съсипан бракът им заради завистта на роднини или приятели. Подходящите месеци за сключването на брак са януари, май, август и септември.