Свърши ретроградният Меркурий! Още на 15 септември всички зодии излязоха от неблагоприятния период на тази планета.

Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий е период, в който планетата се движи назад по своята орбита спрямо Земята. От астрологична гледна точка това често се свързва с комуникационни и технологични предизвикателства, както и с недоразумения и забавяния.

След края на ретроградния Меркурий, който обикновено продължава около три седмици, ето какво може да очаква всеки зодиакален знак:

Овен

Овните трябва да очакват по-ясна комуникация и по-малко недоразумения. Те могат да продължат напред с всички проекти или планове, които са били отложени по време на ретроградния период.

Телец

Финансовите въпроси и въпросите, свързани с кариерата, ще станат по-лесни за решаване. Телците вече могат да започнат взимането на важни решения с по-голяма увереност.

Близнаци

Тъй като Меркурий е управляващата планета на Близнаците, сега те могат да усетят ретроградността по-силно. След нейния край ще възвърнат обичайната си гъвкавост и комуникативни умения.

Рак

Неразбирателствата в личните отношения на Раците ще започнат да се изясняват. Те могат да започнат работа върху разрешаването на всички конфликти, възникнали по време на ретроградността.

Лъв

Творческите проекти и себеизразяването трябва да станат по-гладки. Лъвовете могат да възобновят представянето на талантите си и да се наслаждават на светлините на прожекторите.

Дева

Ретроградният Меркурий може да е нарушил рутината и ежедневието на Девите. Сега те могат да възстановят чувството си за ред и ефективност.

Какво трябва да очакват Везните и Скорпионите след ретроградния Меркурий вижте във видеото по-горе.

Стрелец

Плановете за пътуване и образование ще се изпълняват по-лесно. Стрелците ще продължат да изследват нови хоризонти с по-малко пречки.

Козирог

Проблемите и отговорностите, свързани с работата  започват да се изглаждат. Козирозите ще се съсредоточат върху професионалните си цели и амбиции с по-голяма яснота.

Водолей

Неразбирателствата с приятели и социални групи ще бъдат разрешени. Водолеите ще могат да сътрудничат по-ефективно.

Риби

Всяко объркване или недоразумение в личния живот ще се разсее. Рибите ще работят върху подобряването на близките си взаимоотношения и емоционалното си благополучие.