Тази година астрономическата есен настъпва на 22.09.2021 г. в 22:21 часа. Повторението на толкова 2 и 1 предизвика любопитството ни и ни провокира да се чудим какво ли значи това - какво ще ни донесат тези цифри, на добро ли е това съвпадение. Потърсихме мнението на Лалка Павлова от BlEssense, която се занимава с  нейрографика, коучинг и астрология. Инструментите, които използва за себе-опознaване и трансформация и са й доказали, че действат, й дават основание да ги предложи и на останалите като нещо, което би могло да им покаже техния път към себе си.   

Снимка: istockphoto.com

"Има дни, периоди, които са двойно интересни. Дни, в които са съчетани няколко фактора на специфичност и това ги прави някак по-специални. Като 21.9.21 - Пълнолуние в Риби, а ден след него - Есенното равноденствие - на 22-ри в 22:21. И двете събития с подчертано присъствие на повтарящи се двойки и единици - Астрология, нумерология и природния закон са в съзвучие, за да ни подкрепят и насочат, за да ни проговорят "на някакъв странен език"...

За щастие за този език имаме речник. Не мога да ви кажа на кое издателство е и в какъв тираж, защото е "вътрешно" издание - всеки един от нас го има напечатан във финия си вътрешен свят. Някои го познават в детайли и често го зачитат, други усещат, че има неразгърнати страници, на трети просто им убива дебелата му корица. Има и такива, които са намерили общи и пресечни точки и за улеснение, са извели техните значения - чрез универсалния език на числата и символните архетипи на астрологията.

Това, което пише в речника за настоящия период, е

 

Единство и нужда от баланс, обединение, за да се материализира най-доброто - не само на индивидуален план, но и в името на общото благо.

Тази линия се залага от числовите вибрации и се поддържа от зодиакалното значение на Пълната Луна в Риби.

Риби е последният зодиакален знак. Той идва, когато цялото астрологично колело се е завъртяло и всеки от предходните знаци е изиграл своя танц на небесната сцена. Риби е наблюдавал този спектакъл и е взел от всички предшественици по нещо – и от силните и от слабите им страни. И това определя неговата многоликост. Воден знак с подвижно свойство.

В астрологията водата е стихията, която е символ на чувствата, емоциите - свързва се с тяхната изменчивост и непостоянство, но и сила.

Освен това Риби е един от четирите подвижни знаци, способни на бърза адаптивност и преобразяване. С две думи – движение, промяна, метаморфоза са думи много близки до Риби. Те се проявяват във всички съставляващи този архетип части, както и в цялостния му облик, но най-характерни са за ефирния свят на емоциите, чувствата. Там Риби се чувства като у дома си и има огромното желание да покани тук всички останали зодиакални знаци, считайки че в красивия свят на споделени усещания всеки от тях ще намери лек за болките и желанията си. Грижа за околните, граничеща с жертвоготовност, предопределя способността на Риби да усещат нуждите на другите. Наречете го интуиция, наречете го дарба и все ще сте прави. Риби е последното стъпало на материята и това прави усета им за всичко фино, духовно, неуловимо и вдъхновяващо изключително силен.

Снимка: iStock


Луната, от своя страна, също е много близка с водата. Освен физическото и буквално влияние, което нейното движение оказва върху водните площи на земята, тя е в пряка връзка и със символните водни значения. Отразява дълбините на съзнанието, паметта и възприятието, инстинктите, емоционалния фон и чувствителността.

С две думи, можем да наречем Луна в Риби Водна Вода. Като добавим и настоящата фазата на Луната – ето ти я ПълноВодната Вода. Няма да сбъркаме, ако присвоим всички характеристики на тази стихия, умножени по две, че и по повече, особено за тези, които имат чувствителни астрологични точки в този знак. Като мен например с рождена Луна в Риби.

Пъстър период е – показващ ни се ту като лежерно ручейче, ту като буен поток, а не рядко и като дълбок и тъмен океан.

Период на сменящи се вдъхновение и продуктивност с нужда от:

  • усамотение и апатия
  • силна радост с необяснима тъга
  • страхове и опасения се сменят с приповдигнатост и надежда

Пълната Луна е моментът, показващ какви плодове сме отгледали с мислите и действията си през изминалия лунен месец, в нашия случай – какъв улов сме привлекли в мрежата си със стръвта, която сме заложили – дали жаби или пък русалки. И в двата случая е добре да поспрем и да си дадем време и внимание. Още повече, че пълнолунната въртележка от емоции и изострената сензитивност може да ни накарат да се чувстваме сякаш губим почва под краката си.

Да си дадем време да осъзнаем колко полезно всъщност е това, защото „губим“ само тази почва, която вече се е изчерпала от нутриенти, само тази, която отглежда плевели и е толкова заблатена, че привлича само жаби. Сега е моментyt да позволим на Риби да разгърне своята интуитивност и да намери новото най-добро за нас, и след като го намери, да позволим да се погрижи за нас, посочвайки ни го.

Нашата задача в този момент е само да усетим и приемем с благодарност.

Снимка: iStock