На 28 октомври ще бъде второто лунно затъмнение за тази година. То ще се случи в 23 часа в съботата и ще е на 5-ти градус в Телец. Лунното затъмнение винаги се случва по време на пълнолуние.

Лунните затъмнения са много кармични моменти, заредени с трансформираща енергия. Тъй като Луната отговаря за емоциите ни, това е време, в което емоциите на хората са разклатени, дебалансирани и са възможни караници, раздели и депресии.

Снимка: iStock

Телецът пък отговаря за парите, това означава, че в този период трябва да обърнете специално внимание на личните си финанси, сега е моментът за дисциплина.

По-интересното е, че по време на това затъмнение в България ще се проведат местни избори. Това е крайно неподходящо време за провеждане на избори. Защо?

Причините са няколко. Както вече споменахме, по това време емоциите ни бушуват, разклатени сме и не можем да мислим трезво. Хората ще се чувстват много объркани, няма да знаят на кого да се доверят и вероятно много от тях ще гласуват на база емоция.

Лунното затъмнение вероятно ще изкара на повърхността много интриги, задкулисни игри и злоупотреби. Кандидатите, които имат изцяло користни цели да седнат на кметските столове, ще бъдат безкомпромисни в постигането на целите си.

Снимка: Getty Images

Изборите ще се случат в момент, в който Слънцето, Меркурий и Марс са в Скорпион. Това означава, че манипулациите ще са на високо ниво. Затъмнението ще подсили това трио и ще предизвика у хората недоверие, смут и вътрешно негодувание. Положителното е, че много скрити неща ще излязат наяве и за много хора това ще е като проглеждане.