Започва се отново! Първият епизод на „Домът на дракона“ вече може да се гледа на HBO Max и целият свят отново заговори за Вестерос и драконите на Таргариените.

Питали ли сте се кой от персонажите в сериала ви подхожда най-много като характер? С помощта на астрологията можем да ви помогнем да намерите персонажа, който най-много си подхожда от култовия сериал, който покори света.

Овен: Бриен от Тарт

Снимка: imdb.com

Вие държите на думата си и не се отмятате. Точно като Бриен, която смени няколко души, на които да служи, но не предаде нито един от тях и си заслужи правото да бъде първата жена рицар на Вестерос.

Телец: Сир Давос

Снимка: imdb.com

Общото между телците и Давос е, че може да им се има доверие и са честни. Заради това няколко крале и кралици в сериала избраха да му се доверят и да следват съветите му.

Близнаци: Аря Старк

Снимка: imdb.com

Близнаците се характеризират с двойствената си природа. Тя постоянно трябва да търсят баланса в себе си. По тази причина няма по-подходящ персонаж, с когото да ги сравним, от Аря Старк – момичето, което прекоси половината свят, за да разбере, че мястото, където иска да бъде, е собственият ѝ дом.

Рак: Санса Старк

Снимка: imdb.com

Раците обичат семейството си повече от всичко, точно като Санса Старк, която успя да обедини каквото е останало от семейството и да върне Севера във владение на Старките. Друга обща черта между нея и раците е емоционалната им сила, която ги превръща в победители.

Лъв: Джон Сняг

Снимка: imdb.com

Лъвовете са организирани, последователни и ги бива за лидери, дори да не се стремят към това. Точно като Джон Сняг, незаконният син на Нед Старк, който много бързо се издигна до командир на Нощната стража, а след това стана и крал, преди доброволно да се откаже от короната.

Дева: Самуел Тарли

Снимка: imdb.com

Девите са най-тревожният зодиакален знак и причината за това е, че планират всичко и обмислят всички възможни резултати от решенията си – както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Най-подходящият за тях персонаж от „Игра на тронове“ и интелигентният Сам, който благодарение на ума си многократно е спасявал приятелите, а в крайна сметка и цялото кралство.

Везни: Мисандей

Снимка: imdb.com

Везните са склонни да преценяват всяка ситуация и не бързат да заемат страна. Точно както Мисандей успяваше да превежда думите на господаря си към Денерис, но да скрива обидните изрази, които той използва.

Скорпион: Яра Грейджой

Снимка: imdb.com

Скорпионите са силни, независими и са готови да се борят, за да получат това, което заслужават. Яра успява да стане капитан, въпреки че в родината ѝ се счита, че жените нямат право да управляват. В крайна сметка тя побеждава враговете си.

Стрелец: Тирион Ланистър

Снимка: imdb.com

Тирион винаги планира следващата си стъпка, дори преди да е завършил предходната. Стрелците са любопитни и търсят колкото се може повече начини да задоволят това любопитство – книги, филми, даже и просто като слушат историята на някой непознат.

Козирог: Сив червей

Снимка: imdb.com

Същността на козирозите може да бъде обобщена с димите, чрез които Сив червей, освободеният войн, описва себе си: „Аз никого на съм бил най-големият или най-силният, но винаги съм било най-смелият“, казва той. Освен това козирозите са търпеливи, съсредоточени и е много трудно да го събориш.

Водолей: Варис

Снимка: imdb.com

Водолеите са ексцентрични, но не това е най-важната им черта. Те са духовно извисени и изпитват симпатия към цялото човечество. Точно като Варис, който винаги се ръководи от това, което е добро за народа и в крайна сметка плати с живота си.

Риби: Бран Старк

Снимка: imdb.com

Бран е един от героите, които се променят най-много в сериала. Той започва историята си като малко немирно момче, а се превръща в най-мъдрото и могъщо същество във Вестерос. Рибите са креативни, чувствителни и със силна интуиция.