.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Жив корал - цветът на 2019-а ще ни кара да бъдем оптимисти

LadyZone.bg | преди 24 седмици
жив корал
Снимка: Getty/Istock Photos

В края на всяка година Институтът за цветовете на компанията „Pantone” обявява кой ще е цветът на идната година. За 2019 година специалистите от компанията определиха, че това ще е „жив корал“ (living coral).

жив корал
Снимка: Getty/Istock Photos

„Жизнерадостният коралов нюанс със златист оттенък съживява с по-мекото си излъчване. Живият корал ни кара да сме активни и съпричастни, насърчавайки ни към безгрижност и усещане за лекота. Той символизира нашата вродена нужда от оптимизъм и въплъщава желанието ни за изразяване“ – това е определението, което Pantone дават за цвета на 2019-а година.

Цветът жив корал идва след година, в която властваше провокативното ултравиолетово - заради "асоциацията с контракултурата, стремежът към оригиналност, изобретателност и визионерско мислене". Този успокояващ нюанс на оранжевото със златисти нотки ще отразява все по-голямата нужда на хората да избягат от социалните мрежи и дигиталните технологии, за да се заредят с оптимизъм и радост.

"Ултравиолетовото" е цветът на 2018 за живот "извън кутията"Институтът "Пантон" избра нюанса, който носи "мистичност, спиритуалност и истинност"

Цветът е и референция към природата и по-точно коралите в морето, както и към опустошителния ефект, който днешното общество оказва на околната среда.

жив корал
Снимка: Getty/Istock Photos

Всяка година изборът на цвят е дълъг процес, който отразява глобалната култура, модата, заобикалящия ни свят и дори социалните мрежи.

жив корал
Снимка: Getty/Istock Photos

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Отслабнахте ли вече за морето?