.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Ултравиолетовото" е цветът на 2018 за живот "извън кутията"

Евгений Милов | преди 1 година
Принс
Принс Снимка: Getty Images
Институтът "Пантон" избра нюанса, който носи "мистичност, спиритуалност и истинност"

Цветът на тази година беше жизненият "Зеленина", но за следващата Институтът "Пантон" избра да бъде "Ултравиолетово".

Специфичният цвят е избран от специалистите заради "асоциацията с контракултурата, стремежът към оригиналност, изобретателност и визионерско мислене", заяви вицепрезидентът на компанията Лори Пресман пред "Асошиейтед прес".

"Живеем в сложни времена. Ставаме свидетели на страха от прогресивното и как хората реагират на този страх", допълва Пресман, без да обвързва политически избора на цвета за 2018 г.

Ултравиолетово

"Използването на цвета в дома, индустриалните помещения, продуктите, модата, изкуството и храната рефлектира на идеята не дали живееш "в" или "извън кутията", но изобщо да не се съобразяваш в ограниченията", допълва Пресман, като нарича цвета "толкова комплексен, колкото брака - между страстно червеното и наситеното индигово".

Ултравиолетовото съдържа повече синьо, отколкото червено, което според Пресман говори, че носи повече "мистичност, спиритуалност и истинност".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?