.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 златни правила за баланс между личния живот и кариерата

| преди 3 седмици
работа
Снимка: istockphoto.com
Важно е да знаете как да постигнете хармония и да намалите стреса в живота си

В днешния динамичен свят е много трудно да се намери баланс между личния и професионалния живот. Повечето хора си носят работа у дома, а се опитват да решат семейните си проблеми по време на работния ден. Това естествено води до натрупването на стрес с всички негови вредни последствия.

Причини за нарушаване на баланса

Преобладаващата част от хората работят в частния сектор, а това носи много повече напрежение, отколкото при позиция в държавната администрация. У нас повечето държавни работници имат определен работен ден и веднага след приключването му напускат бюрото си и бързат към дома. Но заетите в частните фирми знаят какво означава да работиш след приключването на „нормирания” ден.

Постигането на баланс между личния живот и кариерата е нож с две остриета. Ако се концентрирате върху професията си и прекарвате повече време в офиса, най-вероятно ще пропуснете много прекрасни моменти с близките си хора. В противния случай пък трудно ще можете да се съсредоточите върху работните си задължения, ако сте постоянно ангажирани с домашните проблеми. Това води до загуба на концентрация, объркване по отношение на  житейските приоритети и до намаляване на ефикасността в работата.

Съвети за създаване на баланс „личен живот-кариера” >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?