Първи ден след отпуската. Събуждаш се рано и първата ти мисъл е, че имаш нужда от отпуска от отпуската. Тъмните кръгове под очите ти се простират от веждите, през магистрала "Хемус" до половината на носа ти. Уж беше на море, но последните дни, в които разопакова багажа, изпра и простря мръсните дрехи, подрежда стаята на децата и готви за първите дни на работната седмица, сякаш изтриха с гума хубавите дни на плажа.

Обличаш мекия си халат, бърз грим и късо кафе. Подът в хола е затрупан с части от пъзели, кукли без един крак, розови пластмасови чайничета, парчета лего и 5 минути се чудиш какъв всъщност беше цветът на паркета. Работният ти ден още не е започнал, а вече си проверила пощата, отговорила си на няколко мейла, имаш задачи, които трябва да си до обяд, а в 8 всъщност вече си изпълнила. Отпуската си има своята цена. Но все пак – дали и как я плащаме зависи от нас самите.

Акумулирането на стрес е неизменна част от работата и работата с технологии. Крайните срокове, дълготрайното стоене пред компютър, изморителната комуникация с клиенти и постигането на цели бързо и качествено водят до напрежение и стрес. Познато ли ви звучи? Стресът обаче не е само припряност и уплах, а също и киселини, високо кръвно, повишаване на захарта, забързване на сърдечния ритъм, трескава мозъчна дейност.

Снимка: iStock

За такива случаи има Бланд (Bland) - комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти. Основните съставки са маточина, лавандула и ашваганда. Три неща - както са и повечето предизвикателства или герои в приказките. Онези приказки, които ни се иска бързо да прочетем на детето вечер и да се отдадем на нашите си мигове спокойствие. Маточината е изпитано средство срещу нервност и напрегнат стомах. Лавандулата има благоприятно действие върху сърцебиенето и кръвното налягане, действа болкоуспокоително и антиоксидантно. Ашвагандата е билката на младостта - успокоява и възстановява силите, които изчерпваме при стрес.

От Бланд се приемат 1-2 таблетки два пъти дневно. Действат благоприятно на нервната система и сърцето в състояние на стрес. Две таблетки срещу толкова много поводи за стрес. Това уравнение е в полза на жените, чието ежедневие е изпълнено с множество грижи, притеснения, служебни ангажименти, отговорности, съревнования, анализи, бързане и надбягване с времето.

Снимка: iStock

Въпросите със „Защо“ не спират – „Мамо, защо маймунките скачат?“, „А защо на Дора Изследователката главата е кръгла?“, „Защо дядо няма коса?“, „Защо…“, „Защо…“ А имаш да довършваш служебни проекти, притесняват те и разни сметки... Не се изнервяй! Бъди благодарна – умът на детето ти става все по-голям и то го използва!

Не хващай гората, хвани... Бланд. По-близо е и също има билки.