Есента е несъмнено тежък период за косата, защото при много хора тогава тя започва да капе, да се прокъсва, изтънява и да се цепи косъмът вследствие слънце, море, пясък и вятър. Разбира се, ампули за съживяване, както и различни терапии за коса може да намерите в най-близкия магазин за козметика, но можете да приложите и трикове, които не струват много, но са доказано ефективни. 

Рициновото масло е достъпен продукт, който може да се закупи от всяка аптека. Освен десетките доказани ползи за здравето, то действа и много благоприятно за косата, като я прави гъста и копринена на допир и засилва растежа й.

Снимка: istockphoto.com

Затоплете няколко супени лъжици рициново масло на водна баня. Втрийте с помощта на памуче в корените на косата. Сложете найлонова шапка и хавлиена кърпа, за да засилите действието на рициновото масло. Стойте така поне два часа. По-голям ефект би имало, ако можете да пренощувате така. При измиването на косата може да се наложи да измиете повече от веднъж. Прилагането на този трик един път в седмицата в продължение на месец ще подобри значително състоянието на косъма, ще засили растежа и ще предотврати косопада.