Ухание на топли палачинки в неделното утро... Звучи като нещо почти съвършено, нали? Самото съвършенство обаче ще постигнете, ако заместите класическата палачинка с протеиновата здравословна вкусотийка, която ви поднасяме по-долу, при това в цели пет изкусителни вариации. Всяка рецепта е за 6 палачинки:
Палачинки с извара
Отделете белтъците от жълтъците на 6 яйца. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрана. Сипете в блендер жълтъците, ½ ч.ч. овесени ядки, ½ ч.ч. извара, ½ ч.ч. прясно мляко, ½ ч.л. ванилия, ¼ чаша галета, ¼ чаша пшеничен зародиш, 1 с.л. кокосово масло (или олио от гроздови семена), 1 ч.л. бакпулвер, ½ ч.л. канела. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Изсипете сместа в купа, добавете разбитите белтъци, разбъркайте внимателно и палачинковото тесто е готово за тигана. Чудесна плънка за всяка от палачинките е лъжичка сладко от боровинки, разтопен шоколад или сметана. За украса използвайте горски или цитрусови плодове.
Палачинки със сметана и свежи плодове >>
Тиквени палачинки
За тези палачинки са ви необходими всички гореизброени продукти с изключение на изварата, която се замества с ½ ч.ч. пюре от варена тиква.
Палачинки с шоколадови стърготини
Следвайте указанията от първата рецепта, като добавите към съставките в блендера шепа стърготини от млечен или натурален шоколад. Към плънката от боровинково или друго домашно сладко може да добавите още малко от шоколадовите стърготини.