Няма нищо по-удовлетворяващо от това да си доставиш двойно удоволствие – да правиш секс и да изгориш тортата, която изяде след вечеря! А ето и кои пози ще ти съдействат най-активно за второто:

Ездачката

Снимка: istockphoto.com

Винаги е съществувал спорът кой да е отгоре – мъжът или жената. Ето сега имате един довод повече защо точно вие трябва да диктувате положението. Позата, при която той е отдолу, а вие действате върху него, всъщност не е никак лоша идея понеже партньорът ви ще се наслаждава на гледката и движенията ви, докато вие горите интензивно калории. Идеята на позата, в която вие буквално яздите половинката си, е, че основната работа се върши от вас – използват се основно мускулите на краката, както и на ръцете, ако се опирате и ги използвате за баланс. Използвайте я за стягане на дупето и вътрешната част на бедрата.

Кучешката

Снимка: istockphoto.com

Кучешката поза традиционно оставя жената да се наслаждава на удоволствието, докато партньорът й работи здраво зад нея. Това, което може да я промени във ваша ползва, е да стягате от време на време мускулите на вагината си, както и тези на бедрата, докато той е във вас. Така, хем той ще се наслаждава, прониквайки, така и вие ще горите калории. Ако все пак искате да се наслаждавате на секса, без да стягате нищо, то позата натоварва достатъчно горната част на тялото, докато се подпирате на ръцете си – трицепсите, рамото и мускулите на горната част на гърба.

Лотос

Снимка: istockphoto.com

Още една традиционна поза, която има много преимущества. Като начало – двамата партньори са прегърнати, целуват се и имат бърз достъп до важни ерогенни зони, като гърба, ушите, гърдите, врата, което не трябва да се подценява. За да доставите допълнително удоволствие на партньора си, трябва да движите ръцете си, а мускулите на корема и бедрата са групите, която най-много ще бъдат натоварени от тази секс поза.