Има много яки мацки, които са способни да ти завъртят главата за 60 секунди. Колко от тях обаче могат да те държат във въздуха с години? И една ти стига, ако елегантно се намества в профила, обособен от долните 13 качества. Може би вече си намерил дамата на сърцето си, но дали тя е дамата на живота ти? Провери...

1. Окуражава те да преследваш целите си и не се опитва да ти налага нейните начини за постигането им. Вярва, че ти знаеш по-добре от всеки друг как да подходиш към предизвикателствата и не пести похвали и мотивационни речи, за да ти помага да вървиш напред. Тя е най-готината мажоретка, която можеш да имаш в живота си и знае, че фактът, че има връзка с треньора, не означава, че може да се меси в тактиката на играта на отбора.

2. Не играе игрички. Не опитва да провокира ревността ти. Тя е достатъчно уверена в себе си, знае мястото си в живота ти и го оценява.

3. Не очаква да й сваляш звезди само, защото е жена и е избрала/благоволила да е с теб. Иска да я уважаваш, както уважаваш всички свои близки хора, защото ги обичаш.

4. Има си неин личен живот, който не включва теб. Приятели, хоби, кариера – каквото и да е, не бива да ревнуваш от тях, защото тя има нужда да се развива и тези неща я усъвършенстват... за теб!

5. Не се притесняваш да я поканиш в своя личен живот. Служебно парти, вечеря с родителите ти, коктейл с клиенти – тя умее да създава добро впечатление у непознати и може да се забавлява с твоите приятели. Поведението й пред „твоите хора” е като комплимент за самия теб.

6. Грижи се за себе си. Не, тя не е перфектна, но всеки ден се старае да бъде по-добро Себе си. Не е необходимо да й посочваш какво трябва да промени или подобри. Тя е наясно с „бъговете” си и работи по отстраняването им – по неин начин, със собствен график. Не очаква от теб да си й като баща, за да не се налага да се усъвършенства, а иска просто да си й подкрепа.

7. Гъвкава е социално (ако е и физически, имаш бонус)! Когато е в непозната среда не очаква ти да й проправиш път сред новите хора или в новата ситуация. Не те държи за панталона, очаквайки ти да се справиш с всичко и да намериш път и отговори на общите ви въпроси.

8. Профилите й в социалните мрежи не те карат да се изчервяваш от срам.

9. Нищо не я притеснява, когато става въпрос за секс. НЕ, че е навита на всичко! Просто може да говори спокойно за нещата, които харесва и които не харесва. Сексуалният ви живот не е необходимо занимание, за което никога не говорите, а е удоволствие, за което и двамата имате желание да се потрудите.

10. Има мнение. Не всичко й е „не знам” и „все ми е едно”. Когато не е съгласна с теб, можете да проведете нормален разговор, без да си повишавате тон.

11. Никога не би си позволила, дори на шега, да изтъкне твой недостатък пред приятелите или роднините си (или пред твоите приятели или роднини) с идеята/заблуждението, че така може да те засрами и да се промениш.

12. Знае какво иска за себе си в живота си. Не сменя вярванията, амбициите и принципите си, за да се нагоди с теб и да я харесваш повече.

13. Чувстваш се късметлия, че има връзка с теб, защото тя не би се срещала с някого само заради идеята, за да не е сама, за да е с гадже. Не се притеснява да е необвързана и е пълноценна дори без мъж до себе си. Знаеш, че излиза с теб, защото я привличаш, защото си ти – такъв, какъвто си.