Ако вече сте установили какъв плод наподобява формата на вашето тяло, е време за малко упражнения, които ще ви помогнат да поддържате стегнати определени части от него. Ето ги и тях:

Упражнения за жени тип „ябълка”

Жените с подобна форма на тялото трябва да се фокусират върху цялостно отслабване. То ще помогне за балансиране на разликата между широката горна и слабата долна част на тялото. Най-подходящите упражнения са тези, които се характеризират с ниско съпротивление, но за сметка на това се повтарят многократно – изкачване на стълби, ходене и бягане.

Упражнения за жени тип „круша”

За този тип жени се препоръчват активности, които ще спомогнат за постигане на баланс между слабата горна и широката долна част на тялото. Най-подходяща в случая е аеробиката и по-конкретно упражнения от нея, които ще редуцират мазнините около тазобедрената става, ханша, бедрата и хълбоците – лицеви опори, скачане на въже, упражнения с краката.

Упражнения за жени тип „банан”

За този тип фигура не са нужни специфични упражнения и промяна в режима на хранене. Една здравословна и добре балансирана диета ще свърши чудесна работа. Ако искате да стегнете мускулите, можете да тренирате фитнес, като наблягате както на горната, така и на долната част от тялото.

Упражнения за жени тип „пясъчен часовник”

Кардионатоварванията са идеални за този тип фигура. Подходящите упражнения, които ще спомогнат за балансиране на формите на тялото: плуване, каране на колело (може и велоергометър), клякания, упражнения за стягане на раменете, подскоци на място.

Разбира се, че не е възможно да промените това, което сте наследили по генетичен път (формата на тялото), но можете да поддържате стегнати определени части от него. И всичко това, за да се чувствате добре в кожата си. Смятаме, че си заслужава!