Предлагаме ви три изпитани движения, които ще повдигнат дупето и ще стегнат бедрата ви само след няколко тренировки. Те са любими на треньорите, защото натоварват цялото тяло, карат корема да работи, за да осигури стабилност и същевременно стягат бързо дупето, без излишно да уголемяват бедрата.

Може да ги изпълнявате навсякъде и нямате нужда от никаква екипировка.

Клек с повдигане

Снимка: Галина Толкингтън
Започнете като поставите стъпалата малко по-широко от таза. Поемете въздух, стегнете корема и клекнете сякаш сядате на стол. Разпределете тежестта към петите. Изправете се, издишвайки и същевременно пренесете тежестта към единия крак. Вдигнете другия, като стегнете дупето. Поставете го обратно на земята и повторете на другата страна. Изпълнете 6-8 пъти с всеки крак, в 2-3 серии.

Везна на един крак

Снимка: Галина Толкингтън
Започнете като поставите стъпалата близко едно до друго. Изнесете единия крак леко назад и се подпрете на пръстите. Поемете въздух, стегнете корема и се наведете водоравно, като задвижите само тазобедрената става. Не напрягайте кръста. Стегнете дупето и се върнете в изходна позиция, издишайки. Повторете 8-10 пъти със всеки крак в 2 -3 серии. Ако ви е трудно да държите таза успореден на земята и се усуквате, дръжте се за стол, пейка или друга опора.

Изкачване

Снимка: Галина Толкингтън
Застанете пред стъпало, пейка или друга удобна висока опора. Стъпете с цяло стъпало, поемете въздух и използвайки само мускулите на дупето бавно и контролирано се вдигнете нагоре.  Не позволявайте на коляното на опорния крак да отива много напред. Издишайте и бавно се върнете в изходна позиция. Повторете 8-10 пъти в 2-3 серии.

Със съдействието на www.artofrealfood.com