Много хора се изкушават директно след работа да се приберат в къщи, да си облекат пижамата и да пийнат някоя и друга чаша вино. В дългосрочен план, това не е най-правилната рецепта за успех. Оказва се, че най-продуктивните хора имат уникални стратегии, за да си починат и да релаксират след дълъг ден на работа. Ето какви съвети биха дали те:

1. Изключват устройствата
Дори ако това е само за един час, отделете време да изключите от заобикалящите ви устройства.

20 неща, които една жена Не трябва да прави >>

 

2 . Happy Hour
Десетки проучвания показват, че умерената консумация на алкохол намалява риска от инсулт, инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми.

Бирата, виното и зависимостта>> 

3. Правят секс
Редовният полов живот понижава кръвното налягане, намалява риска от инфаркт и рак на простатата и подобрява съня. Сексуално активните хора вземат по-малко болнични. В крайна сметка: скачайте в леглото.

5 тантра практики за по-добър секс>>

 

4 . Планират уикенда
Проучвания показват, че хората, които си вземат почивки са по-щастливи от тези, които не го правят. Увеличаването на щастието е най-голямо преди самото пътуване. Така че отделете време да планирате някои любими занимания за предстоящия уикенд.

Пътешествия, които ще ви бележат за цял живот >>

5 . Свирят на инструмент
Алън Ръсбриджър, който е редактор на „Гардиън“, практикува по 20 минути на ден свирене на пиано. По този начин той релаксира след тежкия ден. Ръсбриджър се е научил по този начин да свири Шопен – Балада № 1, която е една от най-трудните композиции.