Понякога енергията ни изчезва като пясък през пръстите ни и не можем да разберем защо се случва това. За да бъдем щастливи обаче, трябва да сме енергийно пълноценни.

  • Драгоница, таролог: Ако те е страх от картите таро, значи те е страх от себе си! (ВИДЕО)
  • Късметче за деня за 31 януари 2024 г.
  • Късметче за деня за 30 януари 2024 г.
  • ГОЛЕМИЯТ хороскоп за февруари е тук - любов, здраве и работа (ВИДЕО)
  • Късметче за деня за 29 януари 2024 г.
  • Късметче за деня за 28 януари 2024 г.
  • Как се наричат годишнините от сватбата – от 1 до 100 години
  • Късметче за деня за 26 януари 2024 г.
  • Вълчата луна в България: Ето кога настъпва първото пълнолуние за годината
  • Късметче за деня за 24 януари 2024 г.

Ето какви практики и упражнения помагат за това да се чувствате пълноценни според списание "Marie Claire".

1. Равносметка

Най-често енергията ви отива там, където не изпитвате удовлетворение и радост. Първо, направете ревизия на собствения си живот. Разделете лист хартия на различни сфери: семейство, кариера, приятели, здраве, красота, деца и т.н. Вземете моливи или маркери и дайте значение на всички цветове, които ще използвате. Например, червеното би означавало безпокойство, зеленото би означавало мир, оранжевото би означавало енергия, а сивото би означавало тъга или умора. Оцветете всяка сфера с цвета, който й подхожда най-добре. Важно е да разчитате само на чувствата си. Ако всички смятат кариерата ви за успешна, но в същото време страдате в офиса, отразете това. Този метод помага за визуалната преценка за това къде е енергийният ви съд е пропукан.

2. Цел

Когато човек следва „пътя на сърцето” и живее, изпълнявайки съдбата си, енергията тече към него в чист поток. Трудността обаче е именно в намирането на този път. В същото време е важно да се наслаждавате на самия процес. Можете да използвате различни инструменти като метафорични карти и астрология, ако вярвате в подобни неща. Запитайте се какво бихте правили, ако не трябваше да печелите пари. Ако не бихте променили нищо, вие сте на прав път.

3. Списък с постижения

Изпълването с енергия е пряко свързано със самочувствието. Ако самочувствието ви е ниско, няма да имате стимул да действате. Лесен и ефективен начин да откриете силните си страни е да направите списък с постиженията си през целия живот. Запишете всичко – от първото място в училищното състезание по математика до оценката на съпруга ви за кулинарните ви способности. Всеки път, когато се съмнявате в способностите си, извадете ценния си списък и го прочетете на глас. Помолете и вашите близки да отговорят на въпроса защо изобщо биха се свързали с вас и какво биха искали да научат от вас.

4. Състояние на щастие

Снимка: iStock

Колкото и изненадващо да звучи, можете да развиете способността да се чувствате щастливи. Първо си спомнете моментите, в които сте се чувствали най-щастливи, дори с най-малките подробности. Запишете усещанията, които изпитвате с тези спомени. След това се опитайте да си представите как бихте се почувствали, ако бяхте два пъти по-щастливи.

Как се чувствате в момента? Как се промени позата и дишането ви? Всеки ден за няколко минути в пълна тишина правете това упражнение, увеличавайки степента на щастие във въображението си. Направете го сега!

5. Нетуъркинг

Снимка: iStock

Терминът „нетуъркинг“ е по-характерен за бизнес общността, но този метод има общо и с ежедневието. Чрез него се обграждате с успешни хора и професионалисти, което ви дава стимул да се развивате и растете. Струва си да общувате предимно с позитивни, духовно и интелектуално развити хора. Търсете такива със сходни интереси и мироглед на вашите. Създайте социален кръг, в който можете да научите нещо ново. Токсичните хора изсмукват енергия ви дори по време на обикновен разговор.