След изневяра човек има чувството, че светът е тесен, а животът е приключил. За щастие, това не е така. Следвайте тези пет съвета, за да преодолеете по-лесно горчилката и да започнете отначало.

1. Това не е ваша грешка

След изневяра хората се чувстват нежелани и пренебрегнати. Помнете, че това не е ваше действие, а на партньора ви. Той е направил грешната стъпка, не вие.

2. Преодолейте емоциите

Ако ви се плаче, плачете. Ако искате да излеете гнева си, удряйте с възглавница по стената. Ако ви се рисува, рисувайте. Пейте, танцувайте, просто правете нещо, за да изразходите енергията си. Отделяйте време за себе си, сменете прическата, почивайте си – вие заслужавате това.

3. Срещайте се с приятели

Това е периодът, в който ще разберете кои са истинските ви приятели. Те ще бъдат вашата опора и вашият будилник, когато изпаднете в депресия и не ви се излиза от вкъщи.

4. Бъдете оптимисти

Когато сте готови за нова връзка, действайте бавно и се забавлявайте. Не се доверявайте бързо, но и не си мислете, че всяка връзка завършва с изневяра. Вече знаете какво не искате от партньора си, така че сте с една степен по-мъдри.

5. Усмихвайте се

Усмихвайте се. Запишете се на курс по нещо, което отдавна искате да научите, или подновете старо хоби. Повтаряйте си, че изглеждате добре. Така най-добре ще преживеете изневярата и със сигурност ще срещнете любовта отново.