Често в света, в който живеем и работим, се срещаме с много хора, които са твърде различни. Взаимоотношенията с тях обикновено се ограничават до рутинни жестове на любезност. Този тип хора нямат отношение към нашия характер и интереси.

Добър и предан приятел е най-ценното богатство, което може да имаме. Приятел от такава величина остава с нас независимо през какви мъчнотии преминаваме. Знае най-дълбоките ни страхове и "падения”, но продължава да ни обича и да се интересува от нашия живот. Когато имаме предан приятел, знаем, че на него му пука за нас. Няма да ни изостави и в миговете на триумф и ще празнува победите ни.

Приятелство с безстрашен и решителен човек, любител на приключения може да разшири нашия кръгозор. Да ни извади от черупката на досегашния ни живот чрез нови занимания - спорт, танци, философия, музика.

Справедлив и откровен приятел ще помогне да чуем суровата истина за себе си. Това приятелство, основано на обективност, дава сила и увереност, да не се задоволяваме с по-малко от собствените си възможности и капацитет.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Осигурява ни допълнителна мотивация за изява на качествата на характера, интелекта и физическите умения, които справедливият приятел познава много добре. 

Ако имаме умен и мъдър приятел, ние сме изключително щастливи и облагодетелствани. Близостта с такъв човек позволява да изявим всичко най-прекрасно от себе си във вас всеки един ден. Обикновено това е личност, която е няколко стъпки напред в живота и има достатъчно мъдрост и търпение да ни стабилизира в моменти на колебание. За подобно приятелство възрастовата разлика няма значение.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Приятел с различна култура. Допускането до себе си на хора от различни култури обогатява. Те разкрепостяват от предразсъдаци, ритуали, ограничения, рационалността на нещата в живота.  

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Спокоен, пълноценен и щастлив живот е възможен при наличие на добри приятели, които могат да бъдат твърде различни сами по себе си, но всеки от тях ви обича заради вашия характер, знания, умения, мъдрост, култура или добро сърце.