Повече от предизвикателство е да останете верни на себе си без да се оставите да ви увлича потокът на тълпата. Солидна ли е базата на вашата личност? Каквото и да се случва в живота ви, съзнавате ли кой сте? Запазвате ли идентичността си, лесно ще се върнете в правилния път и след объркване, и след попадане в ситуации без изход.

Много кураж се изисква да вървите неотклонно сред разнородното множество. Ако сте изградили вътрешна сила, това е възможно. Чрез нея ще намирате начините и средствата да се справяте с всяко нещо, което ви се изпречват на пътя.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Имате ли ясни ценности

Предателство към себе си е да приемате ценностите и вярванията на другите, без да ги споделяте. Да започвате да се приспособявате към техните очаквания. Когато сте наясно защо правите това, което правите, вие живеете съгласно вашите вяра и разбирания.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Поставяйте своите граници

В случай, че хората преминават определените от вас граници, сигнализирайте за това, че не одобрявате прекрачването им. Ако не поставите граници, хората не само ще навлизат. Те ще "преминават” през вас и ще се облагодетелстват за ваша сметка.

Определете своите цел и посока

Вие се познавате най-добре, за да имате смелост при избора на своята цел. Винаги когато сте самия себе си по-лесно разбирате какво точно искате и по какъв начин да го постигнете.

Изправете се лице в лице пред себе си и знайте, че накъдето сте тръгнали, там и ще стигнете.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Обичайте се и другите ще ви обичат

Хората забелязват фалша ви, във всичко. Може би сте нещастни, жертвата, или живеете и се примирявате с по-малко без да правите никакви стъпки, за да разгърнете истинския си потенциал.

Когато сте в хармония със себе си, хората от вашето обкръжение разбират кой сте и харесват истинската ви личност.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Увереността е продукт на неподправеността

Опитът да измамите и да ходите в чуждите обувки, които са по-малки, вместо със своите, насочва вниманието ви единствено върху болката от изпробването. Трябва да стъпвате без болка и нека смелостта и увереността да не ви напускат и за миг. Игрите на дребно не са добри за никого. Вие сте това, което сте, за да привличате истинските хора в своя живот и да създавате кръг от добри, благородни и весели хора, които искрено ще наричате приятели.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Вашата увереност изгражда доверието към вас.

Дишайте леко и свободно

Прикриването и претенциите – емоционални, умствени и духовни, са изтощителни. Колкото повече позволявате на същността си да узрява, по-малко стрес ще имате в живота. Когато сте неподправени и дишането ви е по-леко. По-естествени и релаксирани ще бъдете във всяка област от своя живот. Без притеснения може да стоите фокусирани, а не както когато сте се опитвали да живеете човека, който не сте.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Когато се освободите от страховете си, освобождавате и хората в своето обкръжение 

Тези, които не са достойни за вашия живот, сами ще се оттеглят. Когато вие се чувствате добре в кожата си, тези които не се чувстват добре в тяхната, ще останат назад. Ако сте честни със себе си, вие ще си спомните, че можете да мечтаете. Позволете си смели и високи мечти. Те ще ви отворят вратата, която ще ви води към целта да живеете всеки ден вдъхновено. Това, с което се занимавате, ще ви носи радост. Вярвате или не, това е напълно възможно.

Снимка:Thinkstock/Getty Images