Ценете времето си и времето на другите. Всеки разполага с 24-часово денонощие. Важно е да сe знае как да използвате всеки свой миг. Действието е пътят за доближиване към собствените мечти. Латинската сентенция "Tempus fugit carpe diem” означава "Времето лети, наслаждавайте се на дните.” Отнасяйте се с уважение към безценния дар - времето, което имате.

Успокоението, че каквото не успеете днес ще го свършите утре, е стъпка върху динена кора. Вземете решение какво искате от живота и начертайте план за изпълнение със срокове. Всяко начало е трудно, но планът е мотивация срещу пасивността. Вие може да направите разлика между самоувереността и съмнението. Бъдете решителни и последователни. Какво мислите, че ще заработи по-бързо за вас, ако вие не проявите дисциплина и активност. Та нали става дума за вашите мечти. Започнете да действате и не мислете за пречките и евентуалния провал. Никой не може да спре този, който знае къде отива.

Поставете под съмнение досегашните си убеждения, които са изсмуквали стремежа ви за успех в живота. Повярвайте в себе си, защото човек се е родил, за да бъде щастлив и да допринесе със своите неповторими умения и знания светът да стане по-добро място. Животът не е толкова примитивен, но положителната нагласа помага.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Възприемете себе си като сериозни и отговорни хора, които се справят. Подобрете отношенията си с другите. Хората на действието се ползват с възхищение от професионалното и лично обкръжение. Денят за начало е днес! Денят за радост е днес! Тези положителните мисли превърнете в лост за излизане от досегашната инерция и продължете напред, и нагоре. 

За някои хора мисълта "Времето е пред мен" дава спокойствие. Утре - може би, но никой не знае. Преди всичко не се колебайте. Отмятайте задачите една по една. Ако отлагате за утре, все едно буксувате на едно място. Не може да очаквате нещо да се промени от самосебе си. Щастието и успехът се заслужават. Не се обърквайте от предизвикателствата. Започнете с малките постижения, но действайте.

Спрете колебливите мисли: "Заслужава ли си?", "Ще успея ли?", "Имам ли сили?" "Имам ли достатъчно пари да издържа?”, "Не е ли много трудно?.” Опитайте и ще разберете, но имате шанс да успеете. Ако не опитате, гарантирано ще останете на едно място, въпреки желанието ви да се придвижвате напред. Зад колебанието прозира вътрешна несигурност и недостатъчна убеденост, че можете. Не се проваля този, който не действа! Затова пък и никога не успява! Направете най-доброто, на което сте способни.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Не допускайте провала да ви накара да се откажете от нови рискове. В стремежа си към сигурност ще загубите жизнеността, която разкрива златни възможности. За да не стоите на едно място, стоп на колебанията.

Действайте! Събудете енергичният човек в себе си. Започнете да осъзнавате, че контролирате и управлявате своите мисли, думи и действия.

Ценете своето време и своите приоритети. Разбира се, прекалените амбиции и несекващи желания също нарушават вътрешния покой. Важно е да запазите уважение към хората. Добрите междуличностни отношения влияят благотворно на развитието. Когато имате приятели, ще получавате подкрепа от тях. Ще се чувствате се доволни, силни и здрави.

Чрез доброта и истина ще имате смелост пред предизвикателствата и ще се отърсите от страховете. За да трансформирате тревогите и негативизма в положително мислене, изпълнете сърцето си с любов. Любовта ще ви помогне да се справяте и да се чувствате спокойни и удовлетворени. Живейте днес, не отлагайте за утре!

Снимка:Thinkstock/Getty Images