Решавате да облечете любимите си дънки и... изведнъж се оказва, че просто е невъзможно да ги закопчаете. Странно, защото това не е било така едва ли не до вчера, нали? Ако тази сценка ви се струва позната, то това не означава непременно, че сте качили няколко килограма само за ден. По-вероятно е да страдате от подут корем.

Има няколко простички стъпки, които можете да предприемете, за да върнете добрата форма на коремчето.си. Ето кои са те:

1. Избягвайте натрия

Имате ли навика да солите обилно всяко ястие? Натрият, който се съдържа в подправката, както и в редица други често консумирани в ежедневието храни (китайска, пица), кара организма ви да задържа течности. Това създава усещането за подуване на корема. Експертите съветват дневният прием на натрий да се ограничи до 2300 милиграма (една чаена лъчжичка сол) при възрастните. Онези от тя, които имат някакви здравословни проблеми не бива да консумират повече от 1500 милиграма.

2. Яжте фибри

Нищо не предизвиква по-бързо подуване на корема от бавната храносмилателна система. Ето защо е осбено важно в храната ни да присъстват фибрите, които се съдържат в изобилие в пълнозърнестите закуски.

3. Пийте повече вода

Водата е най-верният ви съюзник в борбата с подуването. Редовното хидратиране на организма спомага за неговото бързо очистване и отделянето на натрупания натрий. Препоръчителното количество вода за жените на ден е около 9 чаши на ден.

4. Правете упражнения редовно

Намeрете време за редовни тренировки. Това има безброй предимства, едно от които е справянето с подуването на корема.

5. Не се предавайте!

На моменти борбата с подуването може да ви се струва неравна, но в никакъв случай не се предавайте дори за ден. Ако някога си позволите да приемете повече натрий, отколкото е допустимо, или по-малко вода от препоръчителното, върнете се в "правия път" възможно най-бързо. И не приемайте това като мъчение - превърнете го в свой начин на живот!