Една връзка може да оцелее при наличие на взаимност в любовта, щедростта и отдадеността. Психолозите съветват за повече наблюдателност и яснота върху отношенията във всяко интимно партньорство. 

Компромисът е път към неуспеха на връзката.

Колкото и силно да желаете да задържите партньора си, важно e да осъзнавате, че не трябва да правите компромис със себе си. Само за да угодите на половинката си, не би трябвало да променяте своята същност. От това ще се  чувствате постоянно наранени или неразбрани.

Една пълноценна връзка се гради на две равнопоставени личности. Това означава, че не трябва  да се разчита винаги и само на вас, нито пък  да е пренебрегвано постоянно вашето мнение.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Сериозната връзка между двама се гради преди всичко на взаимното уважение като личности. Когато в присъствието на вашата половинка не се чувствате красиви, забавни, интелигентни, интересни, секси означава, че това не е вашата половинка.

Компромисът ще ви принуди да се примирявате постоянно с  претенции и вечни изисквания към вас.

Прекараното време заедно уеднаквява много от вкусовете и навиците.

Бъдете внимателни, когато освен общите интереси, имате по-различни предпочитания. Точно тогава и двамата бихте могли да се обогатите с нови неща. Условието е да не загърбвате любимите си занимания и на сила да започнете да харесвате хобитата на  партньора си.  

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Ако имате връзка без сериозни компроси, т.е. това е вашият човек, той с удоволствие ще прави нещата, които са важни за вас, както и вие за него.

Не позволявайте някой да съсипва мечтите ви. Високите мечти и големите идеи поддържат самочувствието и усещането ви, че сте ценен човек. 

Не губете себе си, чрез компроси, само за да бъдете одобрени.

Речникът определя "компромиса" като някакъв среден път, но нали всеки иска да извърви точно своя път, а не пътя на друг човек.

Снимка:Thinkstock/Getty Images