Как да разберете, че е време да си съберете багажа и да си намерите нов любим?
Нормално е в една връзка да има върхове и спадове, но как да разберете дали е просто труден период или е време да се разделите? Ето няколко индикатора, които ще ви помогнат да разберете дали пък не е настъпил безвъзвратния край:

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosСкука

След силната еуфория, която са изпитвали в началото на връзката си, повечето  двойки се установяват в някаква комфортна рутина. Само че отегчението не е равно на рутина, така че не ги бъркайте. Ако партньорът ви не ви стимулира както преди или пък ако не можете да си спомните кога за последно наистина сте се забавлявали, докато сте били заедно, честито - това е знак, че сте си доскучали. Ако вече сте опитали да поразкършите нещата – да направите нещо ново, различно, да смените подхода към връзката си и прочее, за да поосвежите отношенията си и не се е получило – значи ви е време да потърсите нещо различно. Съвсем различно.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosИскате различни неща

Когато говорите за бъдещето откривате, че не сте съгласни относно това, което искате да ви се случи. Единият иска да създаде семейство и да има деца, другият иска да се забавлява и да няма отговорности, да пътува и да отложи семейния живот... за по-натам. Ако не можете да се споразумеете в каква посока искате да продължите и двамата в следващите няколко години – това е сериозна индикация, че нещо не е наред.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosКрай на интимността

Когато се събрахте, не можехте да свалите ръце един от друг, но сега страстният секс или какъвто и да било секс въобще, вече не е на дневен ред. Само по себе си това не е причина да се разделите, но е важно да разберете какви са причините вече да не се желаете. Ако се дължи на стрес, пълни графици или умора, значи има как да разрешите проблема и няма за какво да се тревожите. Но ако сте спрели да се привличате един друг – това със сигурност е знак, че проблемът помежду ви е сериозен. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosПостоянно се карате

В добрата връзка пиковете винаги трябва да са по-силни от спадовете и по този начин да ги омаловажават. Малко спорове и спречквания са напълно нормални и показват, че ви пука за нещата, които правите. Но спорът трябва да продължи дотогава, докогато съумявате да разговаряте – което значи и да слушате, не само да говорите. Но ако ви се струва, че напоследък само търсите за какво да се заядете, е време да решите дали е здравословно да продължавате дебатите или просто вече сте на съвсем различни вълни и сте загубили способността си да се разбирате и не си пасвате.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНещата се усещат едностранчиво

Ако имате усещането, че сте единствените, които полагат усилия, за да сработи тази връзка, значи е дошло времето да попитате директно партньора си какви са причините да не влага нищо, за да се получи помежду ви. Една връзка сработва двупосочно и изисква участието на двама души. Ако е останал само един, само въпрос на време е да приключи.

Очаквайте продължение.