Ерекцията е доста крехко явление. При липса на добра комуникация с партньора се получават куп неблагополучия в начина, по който се възприема сексуалната активност. Съществува психогенна и органична импотенция, т.е. невъзможността за постигане на достатъчна ерекция, която да позволи сексуалния акт.

Когато това се случи, не бива да бъде драматизирано. Нормално е някога да се получат "засечки”.

Емоционалните причини могат да бъдат:

- Страх от майката

- Злоба към предишен партньор

- Напрежение и преумора

- Чувство за вина

Повторната загуба на ерекция с една и съща жена може да идва от факта, че тази жена се е превърнала в майка за този мъж в отношенията му с нея.

 

Когато двама партньори се опитват да си присвоят властта един над друг, импотентността тук е за да покаже, че мъжът трябва да престане да мисли, че е силен единствено, когато властва над противоположния пол. Установено е, че ако жената не оценява достатъчно външността си като достатъчно атрактивна и не се възприема като човек, който заслужава любов и уважение, също може да създаде проблем в контакта й с интимния партньор.

Използвайте нов мисловен модел с утвърждението:

Сега позволявам на цялата си сексуална сила да действа с лекота и радост. 

"Сексуалният акт не е рутинна дейност, която може да се направи вечерта между другото, след като се измият чиниите и да направиш секс, за да отбиеш номер. Сексуалният контакт е един празник, който партньорите трябва да свикнат да си го правят, както подготвят и правят празниците в живота си”, доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог.

Еректилните неблагополучия не засягат здравето, но могат "да отровят” живота на човек. Първата стъпка е да сe потърси консултация с компетентен специалист (сексолог, андролог, психотерапевт).

Психотерапията помага

за радикална промяна в сексуалния живот в случаите, когато еректилната дисфункция не е свързана с хормонален или съдов проблем.

Ниското ниво на тестостерон често е основна причина за еректилната дисфункция. Основният мъжки полов хормон - тестостерон, се синтезира в тестисите. През пубертета засиленото му производство при момчетата оформя мъжкото окосмяване, засилва либидото и стимулира производството на спераматозоиди. Върху нивото на тестостерона в кръвта влияят генетични фактори, стресови състояния и нездравословния начин на живот. 

Дефицит на тестостерон

при мъжете може да се открие във всяка възраст. Изявява се и с други симптоми: наднормено тегло, мускулна слабост, раздразнителност, диабет, депресия. При установен недостиг на тестостерон чрез лабораторен анализ на кръв се провежда заместителна терапия. Коригирането на дефицита на тестостерон рязко възстановява самочувствието на мъжете и им осигурява пълноценен полов живот.

 

Таблетките за ерекция помагат в повечето от случаите. Освен тях, природата също предлага своите

афродизиаци:

сурови стриди, пащърнак, индийско орехче, целина, розовото масло, за които може да прочетете повече в следните постове:

Цинкът в организма

Ползите от индийското орехче

Розата - кралица на ароматерапията