Цял живот се занимавате с какви ли не хора, бутайки какви ли не връзки, взаимоотношения или сексове с неясната идея, че в един момент (може би) ще трябва да финиширате на олтара.

Нкяой каза "красива жена" - Джинта Лапина е тук!

И няма какво да го крием - ще е доста тъпо за всички вечни времена, които ви очакват пред бога, вашата половинка да не е достатъчно атрактивна и то не само защото с времето ще става все по-неатрактивна. Просто ще си мислите, че от всичките риби в морето можехте да хванете някоя, която да ви отива на лъскавата каляска, а не такава, дето ви е уловила в момент на безпаметност и години наред ви е оставила в състояние на смътно спомняне, че й дължите нещо.

Eminem не го бива в брака, но продължава да се опитва

Всичко това е научно доказвано - в ново изследване, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, психологът Андреа Мелцер е изследвала 450 младоженци за период от 4 години и е поставила въпроса - красивата жена причина ли е за добър брак.

Мелцер и нейният екип са достигнали до заключението, че това е точно така, но заключението се отнася само за мъжете.

Силви ван дер Ваарт вече е свободна

Изследването е доказало, че, ако съпругата е добре изглеждаща, това се отразява задоволително и на двамата в двойката, защото жената е доволна, че мъжът е доволен (научно доказано ли е, че има въобще вероятност жените да са доволни?).

Изследване на университета в UCLA от 2008г. е достигнало до същите заключения -  мъжете, които се чувстват късметлии, че са се оженили за красива жена, се чувстват по-щастливи и са по-грижовни, а щастието им се пренася и върху половинките им.

Какво няма да знаете за брака преди да ви сполети

Така че, заключението на Menbox.bg по въпроса е -  ако сделката е добра, отношението е добро и всички са доволни. Това обаче е идеалният вариант, в реалният вариант нещата завършват с кисел брак или кисел развод. Може би, затова все по-рядко хората въобще се женят.