Целувката е най-красивият начин , по който можем да изразим любовта си. Има много различни начини на целуване, които завсят най-вече от това кого целуваме. Но има и 7 неща, които сигурно не знаете за целуването, а с тях може да накарате партньора си да зяпне от почуда.

целувкаЦелуването действа като обезболяващо
Актът на целувката оказва благотворно въздействие върху здравето ви. Целуването подобрява вида на кожата, подпомага циркулирането на кръвта и облекчава главоболието. Така че следващият път, когато ви „цепи” глава, не посягайте към блистера с аналгин. По-добре потърсете устните на любимия.

целувкаЦелуването действа като фитнес
Ако за една бърза целувка по бузата използвате само 2 мускула, то за една  френска целувка се използват цели 34 мускула. В страстна целувка може да изгорите около 5 калории. Ако се целувате 1 минута, това се равнява на 25 изгорени калории. Целувайте се в продължение на час и изгорете 1500 калории.

целувка Ескимоската целувка е холивудска измишльотина
Документален филм, заснет в Аляска, оспорва съществуването на ескимоската целувка. Според местни жители ескимосите никога не са се целували, търкайки носовете си един в друг. Тази форма на общуване е измислена в Холивуд, а популярността й от филмите е направила от мита истина. Ескимосите се целуват като всички хора по света – използвайки устни и език.

целувкаЦелуването е най-силната дрога
Ендорфините, които произвежда тялото ви, докато се целувате, са 200 пъти повече, отколкото тези при прием на морфин. Това е причината за главозамайването, което получавате след дълго целуване. Кой да предположи, че най-силната дрога не е хероинът, а това, което носим в самите себе си?!

Целуването е вирус
Знаете ли, че чрез целувка могат да се предадат 278 вида бактерии? Затова не се целувайте със случайни партньори или го правете с такива, на които имате доверие.

Целувката е основен причинител на някои болести
Херпесът и мононуклеозата са само малка част от тях. През 1997 жена се заразява с вируса на СПИН само от целувка. Разбира се, случаят има и утежняващи обстоятелства - и двамата партньори са били със заболявания на венците, което е добра среда за развитие на предадените бактериите.

Целуването е незаконно в някои държави
През 16 век целуването на публично място в Непал е било наказвано със смърт. В днешни дни, дори в САЩ, целуването по определен начин и при определени обстоятелства се наказва от закона. Да се целувате с непознати е забранено в Айова и Хардфорт, Кънектикът. Според закона в Индиана мъжете с мустаци „нямат право да целуват човешки същества”.

Изводът: целуването може да е страхотно, но и опасно!